Novosti v CAMWorks 2020

Podjetje HCL je kot že vrsto let dominanten na svojem področju in to kaže tudi z novostmi in napredkom, ki jih naredijo vsako leto. Nova verzija CAMWorks 2020 vsebuje tako nadgradnje že obstoječih funkcij in nove funkcije, ki skrajšajo čas  programiranja, povečajo produktivnost in izboljšajo kakovost izdelkov.

Samodejno posnetje in razigljevanje najde vse ostre robove, samodejno ustvari operacije in poti orodja za posnetja in razilgjevanje na vašem CNC stroju. Izboljša kakovost in izključi potrebe po ročnem razilgjevanju kosov. Prihrani vam čas in denar. Za več informacij kliknite tukaj.

Funkcija za merjenje/kontrolo t.i. »Probe« je bila dodana skupaj z seznamom pred definiranih orodij za merjenje na seznam standardnih orodij, ki so na voljo v podatkovni bazi. Po potrebi lahko ustvarite tudi orodje za merjenje po vaših željah. Dodan je tudi postopek za samodejno pametno merjenje z namenom da prihranite čas in poenostavite postopek merjenja obstoječih ali drugih gradnikov. Določite delovni koordinatni sistem in/ali izmerite kos tako da zagotovite zahtevano kakovost in ustvarite poročilo o kakovosti izdelka. Za več informacij kliknite tukaj.

Dodana je tudi funkcija za samodejno izdelavo povezovalnih mostičkov, ki odstrani potrebe po izpenjanju in ponovnem pozicioniranju izdelka pri katerem bi se poslabšala kakovost izdelka. Za več informacij klknite tukaj.

Dodana je možnost zapisa programa v več podprogramov ločeno glede na zahteve uporabnika, kar vam prihrani čas predvsem pri ponavljajočih se obdelavah. Za več informacij kliknite tukaj.

Od sedaj naprej so pri večosni obdelavi v grafičnem oknu prikazana tudi območja varnostnih odmikov (ravnina, valj ali krogla) skupaj z samodejno določenim območjem 3 osnih operacij za izboljšanje uporabiških izkušenj. Za več informacij kliknite tukaj.

Na voljo so tudi ekscentrična orodja skupaj z koničnimi večtočkovnimi navojnimi orodji in nova napredna funkcija za urejanje poti z novim uporabniškim vmesnikom in možnostjo vstavljanja delovnih in pomičnih gibov direktno v pot orodja ali med samo obdelavo. Za več informacij več o napredni funkcij za urejanje poti kliknite tukaj.

Z verzijo CAMWorks 2020 je na voljo tudi nov univerzalni generator postprocesorjev (UPG2), ki podpira merjenje in uporabnikom omogoča še enostavnejše prilagajanje njihovih postprocesorjev.

Verzija 2020 ponuja tudi nov produkt imenovan CAMWorks ShopFloor, ki omogča prikaz CAD in CAM datotek z vsemi podatki, ki jih potrebuje operater stroja na proizvodnem nivoju. Podatki vključujejo CAD model izdelka, sestav priprav za obdelavo, simulacijo poti orodja, 3D sestav orodja, seznam priprav in datoteko z g-kodo združeno v enem in preprostem vmesniku ustvarjenemu posebej za operaterje CNC strojev. Za več informacij o CAMWorks ShopFloor kliknite tukaj.

V CAMWorks 2020 je bila dodana funkcija »Additive in Assemblies« namenjena 3D tisku na nivoju sestavov. Za več informacij kliknite tukaj.

Spremenjena tehnološka podatkovna baza omogoča prilagajanje potrebam uporabnika, dodani so filtri za lažje iskanje orodja. Za več informacij kliknite tukaj.