Cilj CAMWorks ShopFloor je Industrija 4.0

Nova izdaja CAMWorks ShopFloor HCL Technologies je namenjena zagotavljanju orodij podjetjem, s katerimi lahko dosežejo pobude Smart Manufacturing, tako da presežejo 2D risbe ali statične digitalne datoteke.

CAMWorks ShopFloor deluje neodvisno od katere koli CAD programske opreme, odpravljena je potreba po licenci za programsko opremo CAD / CAM ShopFloor. Zato vsem omogoča uporabo 3D digitalnih modelov z obsežnimi podatki iz datotek za oblikovanje delov, tako da lahko strojniki izdelajo dele z brez napak.

Nova izdaja vključuje samodejno preverjanje datotek za odkrivanje sprememb v CAD ali CAM datoteki in opozori uporabnika, da se izogne ​​obdelavi napačnih revizij obdelovanca in ohrani asociativnost vzdolž digitalnega navoja.

CAMWorks ShopFloor vključuje CAD pregledovalnik, ki omogoča upravitelju prikaz izhodiščnega modela z GD&T dimenzijskimi informacijami in pripisi modela 3D modela.

Upravitelji strojev lahko vrtijo, približajo, pomaknejo in naredijo sekcijski pogled modela, prav tako pa lahko izvajajo linearne, radialne, kotne in površinske meritve. Podatke MBD in PMI si lahko ogledajo neposredno na modelu. Na voljo so tudi iskalnik in filtri.

Vzpostavljen je tudi CNC urejevalnik, ki ob vpisani kodi izriše predvideno pot orodja, ki bo operaterju stroja omogočil pregled in izvedbo kakršnih koli končnih sprememb, ter jim omogočil ogled in urejanje G-kode, ogled vplivov izvedenih popravkov in nato program poslal v CNC stroj.

Prav tako se ustvarijo digitalne predloge nastavitev in seznami orodij, ki jih je mogoče poslati skupaj z 3D modeli delov in CNC programi.

Prednosti CAMWorks ShopFloor:

Primerjava kolaborativnih procesov brez CAMWorks ShopFloor in z CAMWorks ShopFloor: