Markforged Performance Advisor

Featured Video Play Icon

Predstavljamo Performance Advisor: močnejši izdelki s klikom na gumb.

Izjemno močni 3D natisnjeni deli so ključna prednost podjetja Markforged in eden od glavnih razlogov, zakaj se podjetja odločajo za Markforged rešitve za aditivno proizvodnjo. Prvi korak k izdelavi močnih delov s tiskalniki Markforged je konfiguracija nastavitev tiskanja v programu Eiger. Te nastavitve lahko vplivajo na moč (zmogljivost) dela, nekatere bolj kot druge. Jasno je na primer, da bo zaradi dodajanja neprekinjene ojačitve z vlakni del bistveno močnejši; manj jasno pa je, kakšen vpliv bo imelo dodajanje dodatnega stenskega sloja ali prilagajanje gostote polnila. Poleg tega so zaželeni močni deli, vendar ne na račun prevelikega povečanja stroškov materiala in časa tiskanja. Idealne nastavitve tiskanja zagotavljajo močan del, ki je izdelan učinkovito – del, ki uravnoteži izboljšanje trdnosti z minimalnim povečanjem stroškov in časa tiskanja.

Uporabniki Markforged lahko s pomočjo orodja Simulation preučijo, kako spremembe nastavitev tiskanja vplivajo na zmogljivost dela, ter optimizirajo stroške in čas tiskanja. Vendar je za simulacijo potreben znan primer uporabe – kako bo del obremenjen in kako bo sodeloval z drugimi predmeti, ko bo v uporabi – kar je pogosto neznanka.

Kaj pa, če bi bilo mogoče optimizirati zmogljivost dela, ne da bi bilo treba določiti primer uporabe? In kaj če bi bila optimizacija tako preprosta, da bi bilo vse popolnoma avtomatizirano?

Močnejši deli – povsem avtomatsko

Da bi se spopadli s tem izzivom, je Markforged razvil novo metodo analiziranja zmogljivosti delov za priporočanje nastavitev tiskanja, s katerimi bodo vaši deli močnejši, hkrati pa bodo dodatni stroški in čas tiskanja minimalni.

Najboljše pa je, da je proces popolnoma avtomatiziran – za ustvarjanje rezultatov ni potreben noben vnos uporabnika. Ko v programu Eiger shranite del, bo Performance Advisor samodejno analiziral del in priporočil nastavitve tiskanja, ki glede na privzete nastavitve izboljšajo zmogljivost, hkrati pa ohranijo nizke stroške materiala in čas tiskanja. Kot uporabnik se lahko odločite, ali je izboljšanje zmogljivosti vredno dodatnih stroškov in časa tiskanja. Priporočene nastavitve lahko uporabite z enim klikom ali pa jih prezrete in nadaljujete z normalnim delovnim postopkom v Eigru.

Ali je izdelek, ki je za 43 % močnejši, vreden dodatnih 25 minut časa tiskanja in 0,40$ materialnega stroška? Izbira je vaša.

Kako deluje

Čas je, da si umažemo roke in se poglobimo v tehnologijo, ki poganja storitev Performance Advisor. Markforged inženirji so razvili patentirano metodo analize, ki temelji na fiziki, da bi se spopadli z izzivom izvajanja strukturne analize brez primera uporabe. Namesto opredelitve primera uporabe se oblike geometrije, v katerih del naravno vibrira (lastne oblike), uporabljajo za raziskovanje vpliva nastavitev tiskanja na zmogljivost izdelka.

Spodnja slika prikazuje značilno lastno obliko z najnižjo energijo za nosilec v obliki črke L. To je ena od oblik, v katerih bi ta del naravno vibriral. Predstavljajte si, da bi ta del natisnili in ga upognili z rokami – verjetno bi dobili to obliko, saj je to oblika z najmanjšim uporom pri upogibanju. Ta oblika daje Performance Advisor svetovalcu informacije o območjih izdelka, ki so najbolj dovzetna za deformacije in napetosti, ter mu omogoča, da poišče nastavitve tiskanja, s katerimi so ta območja močnejša.

Geometrija nosilca z najnižjo energijo lastnih vibracij (lastna oblika). Deformacija je močno pretirana, da se poudari oblika.

Prvi korak je izračun lastne oblike z najnižjo energijo. Drugi korak je izvajanje optimizacijskega postopka, ki temelji na strojnem učenju in ocenjuje nastavitve tiskanja z uporabo treh spremenljivk:

  • Moč
  • Stroški materiala
  • Čas tiskanja

Nastavitve tiskanja, ki imajo visoko stopnjo moči ter nizke stroške in čas tiskanja, se štejejo za optimalne. Na takšne konfiguracije cilja orodje Performance Advisor.

Omejitve

Zmogljivosti programa Performance Advisor se bodo sčasoma povečale. Za začetno izdajo so pomembne naslednje omejitve:

  • Onyx je edini podprti material.
  • Sloji sten ter sloji strehe in tal so edine nastavitve tiskanja, ki so spremenjene.
  • Vzorec zapolnitve je trikotni, privzeta gostota zapolnitve pa je konstantna.
  • Svetovalec za zmogljivost morda ne bo mogel analizirati delov z izjemno zapletenimi mrežami STL.

Naslednji nivo analize moči izdelka z uporabo Simulation

Performance Advisor je hiter in enostaven način za pridobivanje močnejših delov, zlasti kadar primeri uporabe niso znani. Pri aplikacijah kjer je primer uporabe znan, je najprimernejše orodje Simulation.

S Simulation uporabniki konfigurirajo primer uporabe (ki predstavlja, kako bo del obremenjen v resničnem svetu), izračuna se varnostni faktor, ki zagotavlja oceno moči izdelka, v nasprotju z razmerjem moči, ki ga zagotavlja Performance Advisor. Če ima izdelek posebne zahteve glede moči (npr. če mora imeti minimalni varnostni faktor), lahko Simulation optimizira nastavitve tiskanja, da izpolni ciljni varnostni faktor, hkrati pa zmanjša stroške materiala in čas tiskanja na minimum.

Ti dodatni uporabniško definirani podatki v kombinaciji z Markforged preračunom končnih elementov, ki je prilagojena proizvodnemu procesu FFF, omogočajo bolj realistične in natančne ocene moči v primerjavi s programom Performance Advisor.

Simulation upošteva uporabo dela v resničnem svetu in v primerjavi s orodjem Performance Advisor zagotavlja podrobnejši vpogled.

Glavne razlike med Simulation in Performance Advisor so:

Primer uporabe

  • Simulation zahteva primer uporabe, kar pomeni, da ustvarjeni rezultati temeljijo na tem, kako se bo del uporabljal v resničnem svetu.
  • Performance Advisor je neodvisen od primera uporabe. To pomeni, da razmerje trdnosti, ki se izračuna, ni odvisno od tega, kako bo del obremenjen med uporabo.

Zmogljivost

  • Simulation izračuna varnostni faktor ki pove, pri kakšni obremenitvi bo vaš del začel odpovedovati.
  • Performance Advisor zagotavlja povečanje zmogljivosti priporočenega dela glede na del s privzetimi nastavitvami. To vam ne da podatka o obremenitvi, ki jo del lahko prenese.

Tehnologija

  • Simulation poganja mehanizem za analizo končnih elementov (FEA), ki je prilagojen proizvodni metodi Fused Filament Fabrication (FFF).
  • Performance Advisor uporablja metodologijo analize, ki je v postopku patentiranja in temelji na lastni obliki izdelka z najnižjo energijo.

Razpoložljivost

  • Simulation je na voljo v naročniškem paketu Advanced Digital Forge. Če želite izvedeti več o zmogljivosti Simulation, se obrnite na nas in povezali se bomo z vami.
  • Performance Advisor je brezplačno na voljo vsem uporabnikom, ki imajo Markforged tiskalnik registriran v svoji organizaciji Eiger.

Povzetek

Performance Advisor zagotavlja hiter in enostaven način za pridobivanje močnejših delov, samodejno in brez vnosa uporabnika. Ker ni treba opredeliti primera uporabe, prinaša prednosti simulacijskih orodij vsem strankam podjetja Markforged. Končno vam zagotavlja močnejše in robustnejše dele, hkrati pa ohranja ravnovesje z učinkovitostjo porabe materiala in časa tiskanja – vse to s klikom na gumb.

Še danes se prijavite v program Eiger in ga preizkusite!

Za več informacij o Markforged ponudbi, lahko obiščete našo spletno stran. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.