Študentski natečaj Project of The Year

Featured Video Play Icon

Ste dijak ali študent? Imate idejo, ki bi jo radi zmodelirali v 3D?
Če se prijavite na Project of The Year podjetja Dassault Systemes lahko dobite brezplačen enoleten dostop do najmodernejših SOLIDWORKS Cloud produktov in se s svojim produktom potegujete za bogate nagrade.

Project of The Year je letni modelirni natečaj za dijake in študente, ki se želijo pomeriti z drugimi udeleženci iz vsega sveta.
Na natečaj se je seveda potrebno prijaviti preko
https://registration-project-of-the-year-2023-2024.paperform.co/
S prijavo, ki jo lahko opravite do 29.2.2024, boste dobili enoletne licence za SOLIDWORKS Cloud aplikacije.
Sam natečaj pa poteka do 1.6.2024.

SOLIDWORKS Cloud pravzaprav ni klasičen SOLIDWORKS temveč skupina aplikacij, ki delujejo direktno v brskalniku. SOLIDWORKS Cloud torej ne zahteva nobene namestitve, uporabljamo pa ga lahko tudi na katerikoli napravi z brskalnikom in dostopom do interneta.

V SOLIDWORKS Cloud so vključene sledeče aplikacije za modeliranje:

  • xDesign – parametrično modeliranje kosov in sestavov
  • xShape – modeliranje bolj organskih / ergonomskih oblik z NURBS površinami
  • xDrawing – izdelava 2D in 3D dokumentacije
  • xMold – izdelava kalupov
  • xFrame – izdelava varjenih konstrukcij iz profilov
  • xSheetMetal – izdelava kosov iz pločevine

Seveda so v natečaju tudi bogate nagrade. Dobite lahko Microsoft Surface Go 3, Go Pro Hero 10, Nintendo Switch, Apple Watch 7,…

Tema letošnjega leta je trajnost, s čimer se vas spodbuja, da si zamislite trajnostne oblikovalske rešitve, ki lahko izboljšajo vsa naša življenja.

Obstaja sedem različnih kategorij, v katerih lahko tekmujete: Trajnost, 3DEXPERIENCE platforma, CATIA, SOLIDWORKS, 3DEXCITE, SIMULIA in kategorija »najbolj priljubljen izdelek«. Projekte ocenjuje skupina zaposlenih pri Dassault Systèmes, razen pri kategoriji »najbolj priljubljen izdelek«, ki jo ocenjujejo tekmovalci sami.

Lani se je natečaja udeležilo preko 400 študentov z 283 projekti, sodelujočimi iz 107 univerz in 38 držav. V svetu, ki se nenehno spreminja in je poln izzivov ter priložnosti, lahko ustvarjalni študenti in dijaki koristite dostop do namenskega prostora za modeliranje, simulacije, robotiko, mehatroniko in sistemski inženiring ter s tem soustvarjate bolj trajno prihodnost.