Imate pisarno zaprto zaradi koronavirusa? Tu so navodila za uporabo programa SOLIDWORKS doma

Tudi v času negotovosti, ki jo povzroča virus COVID-19, ste lahko produktivni pri delu s programom SOLIDWORKS.

Za trenutne uporabnike namizne verzije programa SOLIDWORKS ponuja SOLIDWORKS številne rešitve, ki vam omogočajo delo zunaj vaše pisarne. Kot vaš SOLIDWORKS zastopnik smo tu, da vam pomagamo pri vsakem koraku.

Prvi korak je ugotoviti katero vrsto licence imate. Najlažji način za to je, da zaženete SOLIDWORKS, nato v glavnem meniju kliknete ‘Pomoč’, ‘About SOLIDWORKS’, ‘Show Serial Number’ in boste videli vašo serijsko številko.

Če se vaša serijska številka začne z 0000, 0001, 9000 ali 9001, je to komercialna samostojna serijska številka:

Če se vaša serijska številka začne z 0010 ali 9010, je to mrežna serijska številka (SolidNetwork License – SNL) in je postopek njene uporabe doma nekoliko drugačen.

Samostojne serijske številke

Če je vaša licenca samostojna, obstaja več možnosti.

Prva je prenos licence in ponovno aktiviranje na drugem računalniku doma ali na prenosniku. Za prenos licence se uporabi metoda ‘Deaktivacija’. Ti koraki so podrobno opisani tukaj.

Druga možnost je uporaba spletnega licenciranja (Online Licensing), ki licenco poveže z uporabnikovo prijavo in ne z računalnikom. Če želite izvedeti, kako upravljati samostojno licenco s spletnim licenciranjem, so podrobni koraki opisani tukaj.

Če nimate dostopa do vašega računalnika in ne morete prenesti (deaktivirati) licence, se obrnite na IB-CADDY  (telefon 01 566 12 55 ali email solidworks@ib-caddy.com).

Mrežne serijske številke (SolidNetwork License – SNL)

Če je vaša licenca mrežna, tudi obstaja več možnosti.

Najlažja možnost je, da dostopate do licence preko VPN povezave. Prosimo sodelujte z vašim IT oddelkom, da vzpostavite varno VPN povezavo. To vam bo omogočilo dostop do licence iz vašega doma. Opomba: Zagon programa SOLIDWORKS je lahko med uporabo VPN povezave počasnejši v primerjavi z vašo običajno službeno mrežno povezavo.

Če nimate dostopa do VPN povezave in če ste še vedno v pisarni, je naslednja rešitev izposoja licence. Tako boste lahko računalnik odnesli domov in v naslednjih 30-ih dneh delali s programom SOLIDWORKS (to je najdaljši čas za izposojo licence). Izposojanje je treba opraviti v pisarni, ki je povezana z vašo mrežo, in NIKOLI preko VPN povezave. Ko si izposodite licenco, bo licenca ostala na vašem računalniku, ne glede na to, ali je SOLIDWORKS na vašem računalniku v uporabi, zato licence ne morete deliti z drugimi uporabniki, dokler je ne vrnete.

Če želite uporabljati licenco več kot 30 dni, vam SOLIDWORKS ponuja tudi možnosti najema licenc.

Če si želite izposoditi licenco, si preberite navodila in glejte spodnjo sliko:

Če zgornje rešitve ne rešijo vašega položaja, se obrnite na IB-CADDY in vam bomo pomagali ostati produktivni v teh zahtevnih časih.

Za dodatne informacije lahko pokličete IB-CADDY na 01 566 12 55 ali pošljete e-mail na solidworks@ib-caddy.com.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/03/office-closed-due-to-coronavirus-heres-how-to-use-solidworks-at-home.html