3D tiskanje rezalnih orodij z Metal X | Markforged

Podjetje Guhring UK, podružnica skupine Guhring iz Birminghama, izdeluje natančna rezalna orodja. S pomočjo Markforged produktov so pri velikih projektih prihranili do 66% na času izdelave, 75% stroška pri izdelavi orodja v manjšem številu in zmanjšali težo orodja za 60%.

Sedaj Guhring UK proizvaja po naročilu orodja za razrez in rezkanje za največja svetovna podjetja, kot so BMW, Jaguar Land Rover, Airbus in BAE Systems. Njihova paleta PCD (polikristalni diamant) orodij so narejena po naročilu, da ustrezajo potrebam kupcev.

Vsaka zasnova orodja, izdelanega po meri, potrebuje odobritev s strani kupca. Odvisno od velikosti in kompleksnosti orodja, postopek izdelave lahko traja tudi do 8 tednov za oblikovanje, testiranje in izdelavo. Tako dolga čakalna doba pa ravno ne pride v poštev srednjim in manjšim podjetjem.

Slika: Tiskanje rezkalnega orodja na Metal X z materialom H13

Guhring UK so našli rešitev v Markforged 3D tiskalnikih za kovino Metal X ter kompozite (Onyx z ojačitvenimi vlakni). Sedaj s kompozitnimi tiskalniki izdelajo prve zasnove za potrjevanje oblike ter za tem prve prototipe na Metal X (material H13) za praktično testiranje. S tem si bistveno skrajšajo čas razvoja in dobave ter tudi stroške izdelave.

Orodje natisnjeno s 3D tiskalniki Markforged je 60% lažje od svojega predhodnika, kar omogoča hitrejšo menjavo orodij v ciklih, čas samega cikla pa se skrajša. To odkritje aplikacij je podjetju omogočilo izdelavo bolj vsestranskih, lažjih orodij za svoje stranke po veliko nižji ceni. S tem so storitve podjetja Guhring UK dostopnejše tudi manjšim podjetjem.

Več o primeru si lahko preberete na povezavi tukaj ali prenesite PDF.

 

MARKFORGED PRODUKTI

Vir:  https://markforged.com/case-studies/guhring-uk/?mfa=twitter