Večja produktivnost in svoboda oblikovanja s 3D tiskalniki | Markforged

Saint-GobainSaint-Gobain oblikuje, proizvaja in dostavlja materiale ter rešitve širokemu spektru industrij. S pomočjo Markforged tiskalnika X7 so si izboljšali celoten potek proizvodnih dejavnosti in v roku šestih mesecev povsem povrnili stroške investicije.

Saint-Gobain Raziskava Severna Amerika, locirano v Massachusetts, podpira proces in razvoj izdelkov za preko 100 regionalnih partnerjev ter optimizira operacije z implementiranjem novih tehnologij.

Mnogokrat morajo izpolnjevati zahteve naročnika brez, da bi vplivali na potek dela. Eno enostavno naročil, kot je sprememba oblike nosilca vretena, bi za izdelavo 400 kosov vzelo 1,200 ur ter zahtevalo $47,000 stroška.

Saint-Gobain
Slika: Raziskovalni inženir Saint-Gobain pri uporabi industrijskega tiskalnika Markforged X7.

Z implementacijo industrijskega Markforged tiskalnika X7 je podjetje čas dobave skrajšalo za 90 dni in prihranilo 86% na strošku izdelave. Markforged tehnologija in industrijski materiali so omogočali sprostiti več CNC strojev za druga produktivna dela.

Poleg tega, si z Markforged tiskalnikom X7 izdelujejo vpenjala in priprave iz materiala Onyx s karbonskimi vlakni, ki so prav tako funkcionalna kot iz aluminija za nižjo ceno.

Sedaj Saint-Gobain spodbuja svoje stranke in partnerje naj kot oni implementirajo Mrkforged tehnoloijo 3d tiksanja z upanjem, da bo ta tehnologija koristila in racionalizirala proizvodnjo po ZDA.

 

Prenesite PDF primera.
Več o primeru si lahko preberite tukaj.

MARKFORGED PRODUKTI

 

Vir: https://markforged.com/case-studies/saint-gobain/