Brezplačni post procesorji

Kaj so post procesorji?

Preprosto povedano post procesorji pretvorijo poti orodja, ki jih generiramo v programih SolidWorks CAM in CAMWorks, v poseben format kode, ki ga razume naš stroj. Ta koda se imenuje G koda ali NC koda in je samo dobro oblikovana besedilna datoteka zapisana tako, da je razumljiva CNC strojem.
Na drug način bi lahko rekli tudi, da post procesor deluje kot gonilnik, ki je posrednik v komunikaciji med CAM programom in strojem.

Izbira postprocesorja v SOLIDWORKS CAM ali CAMWorks

Postprocesor izberete s klikom na gumb »Define Machine« in v novem oknu izberete zavihek »Post Processor«.
V tem zavihku lahko preverite, če je post procesor že izbran. To vidite v okvirčku »Active post processor«. Če nimate izbranega nobenega ali pa vam izbrani postprocesor ne ustreza, ga lahko spremenite. To storite tako, da iz seznama vseh že nameščenih postprocesorjev izberete željeni postprocesor in potrdite s klikom na gumb »Select«.

Brezplačni post procesorji

Če med že nameščenimi post procesorji ne najdete post procesorja za vaš stroj. Lahko poiščete in BREZPLAČNO prenesete post procesor iz uradne spletne strani podjetja HCL razvijalca programa CAMWorks camworks.com/post-processor-library. Podjetje HCL ponuja ogromno knjižnico brezplačnih post procesorjev katere si lahko prenese vsak uporabnik programov CAMWorks in SolidWorks CAM. Po tem ko na spletni strani najdete post procesor, ki ustreza vašemu stroju kliknete na gumb Download izpolnite obrazec in željeni post procesor boste prejeli na vaš elektronski naslov.


V primeru, da ne najdete post procesorja, ki bi ustrezal vašemu stroju pa nas kontaktirajte. Saj vam lahko mi prilagodimo ali naredimo nov post procesor prilagojen za vaš stroj.

Vaš klic pričakujemo na 01 566 12 55 ali pa nam pišite na solidworks@ib-caddy.com