Simulacije na 3DEXPERIENCE platformi

Ste strojni inženir ali pa konstrukter in uporabljate SOLIDWORKS® za 3D modeliranje? Želite najti najboljšo verzijo pri inoviranju novega izdelka in učinkovito izvajati simulacije? Potem je ta blog pravo mesto, da naredit naslednji korak.

Z demonstracijo električnega kolesa vam bomo pokazali, kako analizirati strukture, tekočine, termične, elektromagnetne in kinematiče zmožnosti za hitrejše inoviranje boljših izdelkov. Namenska orodja za simulacijo vam pomagajo hitro premagati inženirske izzive pri snovanju in razvoju.

Pridružite se prvi predstavitvi v tej seriji, “Kaj je 3DEXPERIENCE Works Simulation?”, tukaj.

Enostavno izvajanje simulacij

Simulacije so lahko ključne pri pridobivanju novih poslov v današnjem prodajnem okolju. Na žalost je veliko programskih paketov za analizo s končnimi elementi pretežkih za uporabo, razen, če ste visoko usposobljen strokovnjak za simulacije. Poleg tega so omejitve v funkcionalnosti in računski moči ohromile uporabo FEA v oddelkih za snovanje in razvoj izdelkov.

Raziskava, ki jo je izvedel Tech-Clarity, je pokazala, da najuspešnejša podjejta pripisujejo skoraj enak pomen kakovosti izdelkov, zanesljivosti in njihovi zmogljivosti. Rezultate raziskave prikazuje zgornja tabela.

Simulacija lahko neposredno vpliva na kakovost izdelka, saj lahko napake prepoznate in se jim izognete že zgodaj v procesu razvoja. S simulacijami tudi izboljšate zanesljivosti, saj zagotovite, da se bo izdelek odzival tako, kot ste načrtovali, brez potrebe po dragih eksperimentalnih preizkusih. Ker je delovanje izdelka mogoče preizkusiti v digitalnem okolju, lahko povečate togost modelov, hkrati pa zmanjšate težo in količino uporabljenega materiala.

Nič več ugibanja pri oblikovanju

SOLIDWORKS želi ponuditi razširljiv portfelj simualcij, ki je dostopen vsem, vključno s študenti, oblikovalci, inženirji in FEA strokovnjaki. Simulacije odstranijo velik del ugibanja pri oblikovanju izdelkov. Na podlagi podatkov vam omogoča zanesljivo vodenje že zgodaj v procesu razvoja in vam podajo odgovore na vprašanja kot so:

  • Ali bo delovalo?
  • Je mogoče to sestaviti?
  • Kaj, če pade na tla?
  • Je dovolj močno?
  • Bo dolgo zdržalo?
  • Se bo pregrevalo?
  • Je možno to izdelati?

Spoznali boste osnovne zmožnosti, najboljše prakse in ciljne aplikacije, ki jih zagotavlja 3DEXPERIENCE Works Simulation – oblačni multidisciplinarni portfelj, integriran v SOLIDWORKS. Svoja vprašanja pripravite vnaprej, saj bomo imeli čas za vprašanja in odgovore ter demonstracije v živo, da ponazorimo, kako pristopati pri reševanju različnih problemov.