3DEXPERIENCE R2023x FD02 novosti, oz. kaj je novega v spomladanski izdaji 3DEXPERIENCE-a

Nove posodobitve oblačno povezanih vlog s SOLIDWORKS, Collaborative Designer in 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS so s seboj prinesle veliko novosti, ki vam bodo olajšale delo. Veliko časa vam bo od zdaj naprej prihranil predvsem nov način sortiranja in shranjevanja podatkov. Podroben pregled novosti si lahko preberete v tem blogu.

 

Poudarek je bil na zmožnosti, da lahko zdaj:

  • hkrati delate na 3D modelih med shranjevanjem množice datotek z asinhronim shranjevanjem,
  • dodajate komentarje na revizije več različnih komponent na enem mestu, brez potrebe po odpiranju vsake komponente individualno in
  • zbrišete podatke iz svojih PartSupply in Toolbox knjižnic, da odstranite zastarele in nepotrebne podatke.

Preden se poglobimo v podrobnosti, je potrebno razložiti razliko med obema rešitvama, saj imata obe veliko prekrivajočih se funkcij. Obe rešitvi povezujeta vaše podatke s 3DEXPERIENCE platformo, tako da lahko izkoristite njene zmogljivosti za medsebojno sodelovanje, shranjevanje in upravljanje podatkov.

Za tiste, ki želijo uporabljati platformo, vendar bi radi še naprej uporabljali obstoječo namizno SOLIDWORKS aplikacjo, je Collaborative Designer for SOLIDWORKS prava izbira. Če se zanimate za novo namestitev SOLIDWORKS, pa lahko uporabite 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS.

Zdaj si lahko pogledamo, kaj je novega v spomladanski izdaji, R2023x FD02, in kako lahko najbolje izkoristite izboljšane funkcije.

Možnost Block Save, če ime datoteke že obstaja – preprečite podvojene naslove pri shranjevanju na 3DEXPERIENCE platformo

Obstaja nova možnost za popolno blokiranje shranjevanja, če naslov ni edinstven, ko shranjujete datoteke na 3DEXPERIENCE platformo. Administrator lahko vključi to nastavitev in omogoči prejemanje opozorila, ki uporabnike obvesti o možni napaki. Če je Block Save nastavitev vključena, bo možnost za shranjevanje zatemnjena in onemogočena.

Dodajte komentarje na revizije več različnih komponent – prihranite čas z dodajanjem komentarjev na enem prostoru

Zdaj lahko dodate svoje komentarje na revizije različnih komponent v oknu Save Dialog, preden shranite podatke na 3DEXPERIENCE platformo. S tem prihranite čas, saj vam ni treba odpirati vsake komponente posebej, ampak lahko naenkrat komentirate več različnih komponent na enem mestu.

Izbrišite Toolbox in PartSupply komponente – izboljšajte organizacijo datotek in prihranite spomin

Znebite se zastarelih modelov. Zdaj imate večjo prilagodljivost pri upravljanju in čiščenju svojega delovnega prostora, saj lahko preprosti izbrišete podatke, ki jih ne potrebujete več, iz knjižnic PartSupply in Toolbox, ki so bile shranjene na 3DEXPERIENCE platformi.

Novo in izboljšano Batch Save pogovorno okno – bodite obveščeni o stanju procesa shranjevanja večih datotek in pridobite vplogled s poročili.

Batch Save Status okno je prenovljeno in vključuje natančne podatke kot so začetni čas, končni čas in skupni čas procesiranja. Za nadaljne informacije lahko kliknete View Report, da vidite kateri deli so spodleteli in zakaj so spodleteli.

Asinhrono interaktivno shranjevanje – shranite podatke in nadaljujte z delom na svojih modelih

Ko omogočite asinhrono shranjevanje lahko nadaljujete z delom na CAD modelu, medtem pa se v ozadju izvaja shranjevanje. MySession vas v realnem času obvešča o statusu shranjevanja vaših komponent.

Filtriranje v ugnezdenem pogledu

Prihranite čas z razvrščanjem na zapletenih več-nivojskih sestavih in hitro odkrijte napake in opozorila s filtriranjem v ugnezdenem pogledu.

Večnamenska aplikacija za dobrodošlico na začetku, izboljšanje vaših znanj in dostop do vlog – hitro začnite z delom s pomočjo learning tutorials.

Ta možnost je nova v Collaborative Designer for SOLIDWORKS, saj jo 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS že vsebuje. Aplikacija Welcome App omogoča hiter dostop do uporabnih virov za nove uporabnike in uporabnike začetnike. Aplikacija vsebuje kratke video tutoriale in lekcije, da lahko hitro začnete uporabljati Collaborative Designer for SOLIDWORKS in spoznate 3DEXPERIENCE platformo. Poleg tega lahko hitro dostopate do SOLIDWORKS communities in do EDU Space learning platforme za učenje, ki vsebuje poglobljene vadnice.