SOLIDWORKS najavlja spremembe v poslovnem modelu s 1.julijem 2023


Izvršni podpredsednik 3DEXPERIENCE Works Gian Paolo Bassi je na SOLIDWORKS blogu https://bit.ly/3AUPtxY najavil prihajajoče spremembe v SOLIDWORKS poslovnem modelu.
Te spremembe bodo začele veljati s 1.julijem 2023. 

Vse več SOLIDWORKS uporabnikov namreč sporoča, da naročniški poslovni model in oblak zagotavljata številne prednosti, ki so potrebne za prilagajanje povečanemu tempu inovacij: globalno sodelovanje, usklajevanje in vidnost podatkov, procesov in aplikacij, prožna in sodobna infrastruktura, večja prilagodljivost, varnost in hitro nadgrajevanje in posodabljanje. Uporabniki prav tako pričakujejo, da bo ta preobrazba vključevala popolno uporabo njihovih obstoječih sredstev in podatkov.

Ta izhodišča so bila vključena pri pripravi naslednjih sprememb:

  • s 1.julijem bodo vse nove SOLIDWORKS Desktop licence (stalne, časovne, samostojne in mrežne) vključevale oblačne storitve kot del vzdrževanja
  • vse obstoječe SOLIDWORKS Desktop CAD licence z veljavnim vzdrževanjem bo mogoče z minimalnimi stroški nadgraditi na vzdrževanje s oblačnimi storitvami, lahko pa bodo podaljšali vzdrževanje pod enakimi pogoji kot do sedaj

Vsak uporabnik ima svoje specifične zahteve in pričakovanja, zato bodo lokalni zastopniki (kot npr IB-CADDY) na razpolago za vsa vprašanja in potrebno pomoč.

Z julijem bo tako veljalo:

  • vse nove trajne licence (Desktop) bodo zahtevale 2 leti naročnine. Če se po dveh letih odločite, da ne boste podaljšali naročnine, bo vaša licenca za namizni računalnik trajna, vendar ne boste več imeli dostopa do storitev v oblaku za CAD, nadgradenj različic in podpore.
  • pri novih vzdrževanjih in časovnih CAD licencah bo prišlo do dviga cen (to ne velja za ostale produkte kot je PDM, Simulacije, Composer). Ta dvig cen je še vedno samo delček v primerjavi z dodatnimi zmogljivostmi, katere prinašajo omenjeno novosti in bo zagotovil sredstva za potrebna vlaganja v kakovostne in sodobne oblačne produkte, katere pričakujete in potrebujete.

Uvedba teh sprememb pomeni, da so v Dassault Systèmes bolj kot kdaj koli prej predani in odgovorni za to, da vam zagotovijo stalne izboljšave produktov in storitev, katere poznate in jih radi uporabljate, da lahko sprejemate najboljše odločitve za svoje podjetje, tako glede cen kot mešanice tehnologij, vse to pa s hitrostjo, ki ustreza vašim načrtom.

Za dodatne informacije se obrnite na IB-CADDY (tel: 01 566 12 55 ali pa info@ib-caddy.com).