Z urejeno knjižnico materialov do hitrejšega programiranja v CAMWorks-u

V tem blogu si bomo pogledali kako namestiti, dodati ali urediti material v CAMWorks ter urediti pripadajoče nastavitve. Urejanje materjalov je preprosto, pričnemo s klikom na »Techology database« in nato v tehnološki bazi izberemo »Feed/Speed«. Ko se nam na desni odpre novo okno pa izberemo možnost »Feed/Speed Editor«.

Material lahko v tehnološko bazo dodamo iz baze že pripravljenih materialov to storimo s klikom na gumb »Install Form Archive« nato označimo materiale, ki jih želimo dodati ter potrdimo naš izbor s klikom na »Install material«.

Izbira materiala, ki ga želimo dodati

Material pa lahko dodamo tudi sami ročno s klikom na zeleno ikono plus pri napisu »materials« in izpolnimo obrazec na spodnji sliki. Polja označena z rdečo barvo so obvezna.

Obrazec za ročno dodajanje materiala.

Novo dodan materjal se bo pojavlil na tabeli »Material Library« v zavihku material. Vendar pa dodan material ne bo samodejno na voljo za izbiro v zavihku »Stock Manager«, da bo material na volju pri izbiri surovca moramo v tehnološki bazi v zavihku »Feeds/Speeds« s klikom na »Update Stock Material Data« osvežiti podatke o materialu. Ko to storimo je material na voljo za izbiro. To velja za materiale dodane s CAMWorks-ove baze kot tudi za materiale, ki smo jih dodali sami.

Osvežitev podtkov o materialih.

 

Urejanje Feeds/speeds za izbrani material

Solidworks nam omogoča tudi urejanje »Feeds and Speeds« za določen material. Za urejanje tega kliknemo na »Feeds and Speeds«. Odpre se nam novo okno kjer lahko izberemo material, ki ga želimo urejati, za katero operacijo, vrsto stroja, vrsto orodja. Stroj in orodje lahko tudi dodamo s klikom na zeleni plus v zgornji vrstici. Nato lahko željene podatke uredimo z dvoklikom na podatek v tabeli. Pri »2/3 Axis Rough & Finish Mill« so podatki odvisni tudi od premetra orodja!

Urejanje Feeds and Speeds za izbran material.

Z dobro izbranimi nastavitvami »Feeds & Speeds« lahko med programiranjem enostavno pozabimo na te nastavitve in si olajšamo programiranje v CAMWorksu.