SOLIDWORKS PDM: Ustvarite PDM lokalni pogled z uporabo .CVS datoteke

V nadeljevanju si boste lahko pogledali korake za ustvarjanje lokalnega pogleda za SOLIDWORKS PDM Professional in SOLIDWORKS PDM Standard z uporabo “.CVS” datoteki. To je izjemno uporabno orodje za distribucijo in avtomatizacijo ustvarjanja lokalnih pogledov pri nastavljanju novih PDM odjemalcev, saj ponuja (skoraj) alternativo da z enim klikom nastavite logalni pogled.

Kdaj bi uporabili .CVS datoteko nad tradicionalnim čarovnikom za ustvarjanje logalnega PDM pogleda? Obe metodi na koncu rezultirata z lokalni pogled, ki uporabnikom omogoča dostop do vsebine njihovega zalogovnika. Ena glavnih prednosti .CVS nad čarovnikom za nastavitev pogleda je njegova zmožnost izogibanja običajnim napakam z dovoljenj, ki se lahko pojavijo med nastavitev pogleda.

Pogoste napake pri ustvarjanju pogleda z uporabno čarovnika

  • Could not Open Archive Registry

  • Zagotoviti je treba poverilnice Windows uporabnika z možnostjo Attach Access

 

Čarovnik za nastavitev lokalnega pogleda ni nič drugega kot urejanje registra, ki odjemalcu PDM sporoči, da je bila določena mapa nastavljena kot lokalni pogled in da uporablja ustrezen uporabniški PDM vmesnik za datoteke, ki so v njej. Datoteka .CVS neposredno ustvari to urejanje registra namesto čarovnika, tako da ima vnaprej zapisane informacije o arhivskega strežnika, ime zalogovnika in lokacijo lokalnega pogleda.

Vendar pa datoteka .CVS sama po sebi ne rešuje težave s povezljivostjo med strežnikom in odjemalcem. Prepričajte se, da je strežnik dostopen prek določenih vrat in ime strežnika je razrešlkivo z uporabo telnet testa, sicer bo lokalni pogled obstajal, vendar se uporabnik še vedno ne bo mogel prijaviti.

1.Dodelitev privzete aplikacije za CVS datoteke

Najprej se prepričajte, da je bila .CVS datoteka kopirana na računalniku in da je PDM odjemalec že nameščen, vendar ni ustvarjen noben lokalni pogled. Če so bili lokalni pogledi ali druga .CVS  datoteka že uporabljeni, dvokliknite na .CVS datoteko, da jo zaženete in lahko nadaljujete.

Z desno miškino tipko kliknite na .CVS datoteko, izberite “Open with…” in nato kliknite “Poskusi drugo aplikacijo” (Try Another App) na tem računalniku.

Nato izberite možnost “Poišči drugo aplikacijo na tem računalniku” (Look for another app on this PC). Poiščite lokacijo namestitvene mape PDM odjemalca na računalniku in za privzeti program izberite aplikacijo ViewSetup.exe.

Privzeta lokacija te aplikacije je tukaj: »C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS PDM\ViewSetup.exe«.

Ko je privzeta aplikacija za odpiranje dodeljena, bo ikona .CVS zdaj logotip SOLIDWORKS PDM, in datoteka .CVS se bo izvedla kot na spodnji sliki.

 

2. Imate PDM zalogovnik, vendar nimate lokalnega pogleda

Zdaj dvokliknite, da zaženete datoteko .CVS, in pritisnite “Finish”! In to je to! Lokalni pogled je zdaj ustvarjen. Lahko se prijavite z običajnimi uporabniškimi poverilnicami.

 

3. Urejanje obstoječe CVS datoteke

Datoteko .CVS je mogoče urejati. Vse, kar morate storiti, je, da ga odprete v urejevalniku besedil, kot je Beležnica ali podobnem.

Tukaj lahko spremenimo parametre .CVS datoteke za izvajanje za različne PDM zalogovnike ali imena strežnikov, kot je potrebno za različne scenarije.

 

vir: https://www.goengineer.com/blog/solidworks-pdm-create-and-deploy-local-view-file