Kako podjetje PES izvaja napredne simulacije in pridobiva nove posle s 3DEXPERIENCE Works

PES je podjetje iz Louisiane, ki ponuja svetovalne storitve na področju inženirstva in projektiranja. Od ustanovitve leta 2010 dalje se razlikuje od konkurence v kratkih pretočnih časih in pravočasnem dostavljanju rešitev.

Konec leta 2021 so imeli priložnost delati na rampi, vpeti na krmo tovorne ladje v velikosti 12 m x 30 m in teže 160 ton, ki bi se uporabljala za nakladanje in razkladanje 12 metrskih kontejnerjev.

“Problem je bil preobsežen za naša obstoječa simulacijska orodja” je povedal operativni vodja Tyler Cook. “Dodatno se je zapletlo pri dobavnih rokih, saj je naročnik zahteval, da se projekt zaključi v 6 tednih.”

 

Dodatna računalniška moč v oblaku

“Res se nam je zataknilo, saj bi potrebovali dodaten čas za nastavitev simulacijske programske opreme Ansys®, s katero smo imeli že nekaj izkušenj in strežnika, ki bi zagotovil dodatno računalniško moč, ” nadaljuje Cook. “Takrat nam je MLC CAD Systems, naš zastopnik za SOLIDWORKS®, povedal za 3DEXPERIENCE Works Simulation®.”

3DEXPERIENCE Works Simulation orodja uporabljajo Abaqus® tehnologijo in izkoriščajo oblačne računalniške vire na 3DEPXERIENCE platformi, ki pospeši hitrost procesiranja brez potrebe po dokupovanju dodatne strojne opreme. PES so pridobili dostop do 3DEXPERIENCE Works Simulation vlog Structural Performance Engineer in Durability Performance Engineer, skupaj s povezavo SOLIDOWORKS in 3DEXPERIENCE platforme, ki temelji na oblačni tehnologiji.

Izbrali so si 3DEXPERIENCE Works Simulation orodje zaradi povezljivosti s SOLIDWORKS in zato, ker se lahko hitro uporablja. Dodatno pa ni potrebno dokupovati strojne opreme, saj solver deluje v oblaku, s čimer razbremeni lokalne računalniške vire. Nenazadnje pa jim je omogočeno delo na kompleksnih in velikih konstrukcijah ter nelinearne analize in simulacije utrujanja materiala.

 

Skrajšanje pretočnih časov s točnimi rezultati

Z integracijo 3DEXPERIENCE orodij v PES podjetju niso le dokončali projekta krmne rampe v ambiciozno določenem 6 tedenskem roku, ampak so izvedli tudi nekaj ostalih projektov, ki so zahtevali kompleksne simulacije.

“S 3DEXPERIENCE Work Simulation smo izvedli več projektov, ki so zahtevali procesorsko moč, med drugim škarjasto dvigalo dimenzionirano za 13.5 tonsko breme, krmno konstrukcijo in optimizacijo zasnove injektorja za stranko iz naftne in plinske industrije,” dodaja Cook. “V vseh primerih nam je uspelo potrditi naš ugled zaradi hitrih pretočnih časov, saj je računanje v oblaku hitrejše in učinkovitejše. Ker pa 3DEXPERIENCE Works Simulation uporablja Abaqusov solver, se brez obotavljanja lotevamo zahtevnih in težkih projektov, saj se zavedamo, da če nam ne uspe priti do rešitve z Abaqus solverjem, ne bo uspelo nobenemu.”

 

Pridobivanje več poslov

Z dodatno procesorsko močjo, ki jo ponujajo 3DEXPERIENCE Works Simulation orodja, lahko PES prevzame večje in bolj zapletene projekte, s čimer se odpirajo nove poslovne priložnosti, ki jih prej niso imeli. V preteklem letu je podjetje ustvarilo 400.000 $ dodatnih prihodkov, zahvaljajoč uporabi 3DEXPERIENCE Works Simulation.

“Reševanje simulacij v oblaku je ključnega pomena za pridobivanje novih poslov, saj na naših računalnikih ne moremo izvajati tovrstnih analiz. Znani smo po tem, da smo hitri in natančni, zato nam 3DEXPERIENCE Works in Abaqus solver pomagata razširiti ta ugled na zahtevnejših projektih in povečati našo bazo strank.”

Vir: PES Performs Advanced Simulations Faster and Wins New Business with 3DEXPERIENCE Works, Solidworks, 3. april 2023, dostopno na: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2023/04/pes-performs-advanced-simulations-faster-and-wins-new-business-with-3dexperience-works.html