Novi Formlabs ekosistem za avtomatizacijo 3D tiska

Featured Video Play Icon

Formlabs z navdušenjem predstavlja Form Auto, Fleet Control in High Volume Resin System – tri nove izdelke, ki skupaj sestavljajo Formlabs Automation Ecosystem. Ti trije izdelki omogočajo visoko produktivno 3D tiskanje v velikem obsegu, znižajo stroške na natisnjen kos in izboljšajo uporabniško izkušnjo pri upravljanju več namiznih stereolitografskih (SLA) tiskalnikov.

Form Auto

Form Auto je razširitev strojne opreme za tiskalnike Form 3, Form 3B in Form 3+, ki samodejno odstrani dokončane dele iz Build Platform 2 in začne z naslednjim tiskom brez posredovanja operaterja.

Form Auto se pritrdi na kateri koli tiskalnik Form 3/B/+ in z uporabo patentirane tehnologije Quick-Release platforme Build Platform 2 odstrani dele iz tiskalnika, jih loči od platforme in odloži v zbiralnik, pripravljen za Form Wash. Platforma se samodejno znova namesti in naslednji tisk je napolnjen in pripravljen za uporabo. Dejanje sproščanja snema vgrajena kamera, tako da lahko uporabniki neprekinjeno spremljajo svojo proizvodnjo ne glede na to kje se nahajajo.


Slika 1: Po končanem tiskanju bo nastavek strojne opreme Form Auto dvignil oranžni pokrov tiskalnika, odstranil dele na platformi Build Platform 2 in jih premaknil v zbiralno posodo.

Fleet Control

Fleet Control je nabor na novo razpoložljivih naprednih funkcij v PreForm in Dashboard, ki olajšajo upravljanje več 3D tiskalnikov s centraliziranim upravljanjem čakalnih vrst in samodejnim dodeljevanjem tiskalnikov. Z razširitvijo Fleet Control na nadzorni plošči si lahko uporabniki ogledajo in urejajo čakalno vrsto za skupino tiskalnikov ter podvojijo ali ponovno natisnejo opravila, ne da bi morali znova odpreti PreForm.

Poleg zmanjšanja delovnega časa, samodejno dodeljevanje tiskalnika Fleet Control zmanjša tudi obrabo enot, ki je posledica nepotrebnega pogostega menjavanja potrošnega materiala. Prej je ročno ustvarjena čakalna vrsta tiskalnih opravil pomenila, da je ne glede na naslednje opravilo dobil na voljo prvi tiskalnik, kar je pogosto pomenilo, da je bilo treba zamenjati potrošni material. S funkcijo Fleet Control je čakalna vrsta optimizirana tako, da so tiskalna opravila v istih materialih skupaj v čakalni vrsti, potrošni material pa se zamenja le, ko je to potrebno.

High Volume Resin System

High Volume Resin System poveča prostornino smole na pet litrov, kar je petkrat več od standardne velikosti kartuše, in uporabnikom omogoča več tiskalnih opravil in večdnevno produktivnost brez zamenjave kartuš. Skupaj s črpalko za smolo zagotavlja, da tiskalnikom nikoli ne bo zmanjkalo materiala, medtem ko operaterji niso na delovnem mestu. Funkcije Fleet Control in Dashboard bodo operaterje opozorile, ko bo potrošni material skoraj potreben ponovnega polnjenja, tako da je vedno mogoče poskrbeti za menjavo smole, preden odidete.

Za številne tiskalnike ali za posamezne enote se lahko ti izdelki uporabljajo skupaj kot ekosistem avtomatizacije ali kot ločeni izdelki za vaš lasten specializiran potek dela. Form Auto, Fleet Control in High Volume Resin System omogočajo uporabnikom, da povečajo svojo produktivnost, zmanjšajo stroške na natisnjen kos in minimizirajo glavobole, ki prihajajo z večjo pretočnostjo, prek vrste funkcij, ki olajšajo življenje uporabnikov in še izboljšajo natisnjene izdelke.

Za več informacij o Formlabs ponudbi, lahko obiščete našo spletno stran. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.