DraftSight 2023 Enterprise ali DraftSight 2023 Enterprise Plus aktivacija

Featured Video Play Icon

DraftSight 2023 je pridobil obilico novih orodij in funkcij. Nova verzija je prinesla veliko posodobitev vodilnega 2D programskega paketa, ki ga lahko dobite v dveh nivojih – DraftSight Enterprise in DraftSight Enterprise Plus.

Omenjena produkta zahtevata namestitev mrežnega licenčnega strežnika. V tem primeru je to SOLIDWORKS SolidNetWork License Manager (SNL). Poglejmo si kako lahko SNL namestimo in konfiguriramo na dva načina:

  • Prva namestitev mrežnega licenčnega strežnika
  • Dodajanje DraftSight Enterprise in DraftSight Enterprise Plus na obstoječi mrežni licenčni strežnik

Prva namestitev mrežnega licenčnega strežnika

Namestitvena datoteka za mrežni licenčni strežnik je del prenosa za SOLIDWORKS. Lahko se prijavite na SOLIDWORKS-ov uporabniški portal (SOLIDWORKS Customer Portal) in nato kliknete na »Downloads and Updates« povezavo na začetni strani.

Opomba: DraftSight 2023 za delovanje potrebuje isto verzijo mrežnega licenčnega strežnika (SNL)

Ko razpakirate preneseno datoteko in sprejmete licenčne pogoje, se vam bo prikazal upravitelj namestitve SOLIDWORKS-a. Na tej točki nameščmo samo strežniški izdelek, zato izberite omenjeno opcijo (Server products) in opcijo mrežnega licenčnega strežnika (SolidNetwork License Manager).

Opomba: Pridobitev namestitvenih datotek za uporabnike, ki nimajo dostopa SOLIDWORKS uporabniškega portala

Če nimate dostopa do SOLIDWORKS uporabniškega portala, si lahko datoteko za namestitev mrežnega licenčnega strežnika pridobite na sledeči povezavi:

Prenos

Opomba: Za namestitev mrežnega licenčnega strežnika boste potrebovali administracijske pravice

Vnesite vašo serijsko številko v prazno polje in kliknite »Next«.

Ko zaključite proces namestitev boste videli opozorilo za aktivacijo produkta. Po omenjenem opozorilu se vam prikažejo polja za vnos številk portov in imena strežnika katere je potrebno specificirati za komunikacijo preko mreže. Ko imate specificirana polja kliknite »Next«.

Vpišite vaš elektronski naslov in preverite da imate vključeno opcijo »Automatically over the Internet« in klinite »Next«.

Ko je vaša aktivacija uspešno zaključena, se mora izpisati enako število licenc DraftSight kot jih je bilo naročenih. Kliknite »Next«.

Prikazalo se vam bo okno SolidNetwork License Manager. Storitve je potrebno zagnati da se lahko prestali računalniki povežejo na strežnik. Klinite na »Start« opcijo da zažene storitev.

S tem je mrežni licenčni strežnik postavljen. Naslednji korak je namestitev DraftSight produkta na računalnike. V tem primeru lahko preskočite na omenjeno sekcijo tega članka.

Dodajanje DraftSight na obstoječi mrežni licenčni strežnik

Prvo se moramo prepričati da imamo nameščen mrežni licenčni strežnik, ki je potreben za zagon DraftSight 2023. Da to preverimo, zaženemo obstoječi mrežni licenčni strežnik in klinite na opcijo »About« pod zavihkom »Server Administration«. Začetni številki morata biti 31, ki sta pravilni oznaki za verzijo 2023 mrežnega licenčnega strežnika.

Iz Nadzorne plošče -> Programi in funkcije izberite SOLIDWORKS Network License Manager in izberite »Spremeni«.

V naslednjem oknu izberite opcijo »Modify«.

Poleg obstoječe vpisane serijske številke vpišite vejico » , « in nato vpišite vašo serijsko številko za DraftSight. Klinite »Next« in nato »Install«.

Morali bi priti do konca namestitve mrežnega licenčnega strežnika za namestitev DraftSight-a.

Zaženite SolidNetWork License Manager in prikaže se vam naslednje okno. Licence je potrebno aktivirati, da se lahko računalniki, ki imajo nameščen DraftSight povežejo na strežnik. Kliknite na »Modify«.

Izberite “Activate/Reactivate your product license.” in nato kliknite »Next«.

Prikaže se SOLIDWORKS Product Activation okno. Ime strežnika in številka porta bi morali biti že izpolnjeni. Prepričajte se, da sta polji izpolnjeni pravilno in kliknite »Next«.

Izberite serijsko številko DraftSight-a v trenutnem oknu in »Automatically over the internet.«. Vpišite tudi vaš elektronski naslov in kliknite »Next«.

Kliknite »Finish« v naslednjem oknu.

Ko se vam prikaže SNL Manager izberite zavihek »License Usage« in nato pod »Product« izberite DraftSight, da se vam prikaže število licenc, ki so na voljo za DraftSight.

 Namestitev DraftSight-a na računalnik

Sedaj si bomo pogledali postopek namestitve produkta DraftSight na računalnik. Najprej je potrebno prenesti namestitveno datoteko s naslednje spletne strani www.draftsight.com/download.

Ko kliknete »Accept« na koncu »Subscription Service Agreement«, se vam bo prikazalo sledeče okno. Kliknite »Run«, da zaženete postopek namestitve ali »Save« da shranite namestitveno datoteko na vaš računalnik.

Ko zaženete namestitev DraftSighta se prepričajte da imate izbrano opcijo SolidNetWork License (SNL) in kliknite »Next«.

V naslednjem oknu vnesite številko porta in ime strežnika in kliknite »Next«.

Sprejmite licenčne pogoje in kliknite »Install«.

Ko se namestitev zaključi, potrdimo s klikom na »Finish« in zaženemo DraftSight.

Vir: https://blogs.ib-caddy.com/2019/10/01/draftsight-enter…-plus-aktivacija/