Sestavi – SOLIDWORKS 2023 Novosti

Z leti so sestavi v SOLIDWORKS-u prinesli intuitivne in učinkovite zmožnosti poteka dela, ki vaše kompleksne modele spremenijo v realnost. SOLIDWORKS 2023 razširja nove izboljšave sestavljanja in še naprej pospešuje zmogljivost. Poglobimo se in raziščimo nekatere od teh navdihujočih novih zmogljivosti. Ustvarjanje sestavnih vzorcev je običajna praksa pri pospeševanju dela.

Vzorci, kot je ta linearni vzorec, pogosto zahtevajo, da so na nekaterih pozicijah kosi drugih konfiguracij. Tradicionalni potek dela bi zahteval več vzorcev ali kose, ki bi jih bilo treba suppresati, odvisno od želene konfiguracije.

V SOLIDWORKS-u 2023 temu ni več tako. Vsaka vrsta vzorca, ki podpira preskočene kose, zdaj podpira konfiguracije, ki ponujajo veliko bolj neposreden način za spreminjanje vaših vzorcev.

Glede na to, da je treba upoštevati stroške, je lahko kolo iz gume boljša možnost kot trenutna izbira krogličnih ležajev. Uporaba zamenjave komponente je preprost način za zamenjavo obstoječih delov, zdaj pa boste videli, da so bile dodane nove možnosti. 2023 uvaja zmožnost zamenjave ene komponente, več komponent v trenutnem sestavu in trenutno vedenje ravni sestava in podsestava. Videli boste tudi novo okno za predogled, ki daje neposredno vizualno povratno informacijo in zagotavlja natančno zamenjavo komponente.

Med ukazom za zamenjavo se pojavi napaka zaradi neuspele koncentrične poravnave novega kosa. Neujemajoči se osnovni ID-ji kosov lahko pogosto povzročijo izgubo produktivnosti med izdelavo sestava. S SOLIDWORKS 2023 boste navdušeni nad novo funkcijo samodejnega popravila, ki je vgrajena neposredno v kontekstno orodno vrstico ali se nahaja na desnem kliku miške iz skupine Make. Samodejno popravilo bo samodejno poiskalo podobno ploskev, rob, točko ali referenčno geometrijo in poskušalo znova pritrditi vse manjkajoče elemente.

To je ogromen prihranek časa, saj vaše poravnave ostanejo brez napak. Z več konfiguracijami, ki so vključene v ta sestav, boste želeli zagotoviti, da kosovnica ustrezno odraža vsak primerek. V prejšnjih različicah SOLIDWORKS-a je bilo to možnost mogoče nastaviti v konfiguraciji ali nastavitvah kosovnice, ročnem in pogosto spregledanem postopku.

SOLIDWORKS 2023 ponuja novo vrsto lastnosti dokumenta, ki omogoča uporabo konfiguracij kot privzeto številko kosovnice. Če omogočite to možnost, bodo določene edinstvene konfiguracije natančno prikazane.

Da bi omogočili pravilno sestavljanje izdelanega modela, bo potreben izrez na ravni sestava za pomoč pri dostopu do nekaterih ključnih pritrdilnih elementov. Rezi na sestavu vključujejo enake končne pogoje, kot rezi na ravni dela, s čimer se razširi prilagodljivost na vaš namen načrtovanja. V tem primeru bo izbira erza do površine avtomatiziralo natančno globino reza ne glede na morebitne spremembe geometrije tekočih trakov. Z izbiro polja boste zbrali vse sekajoče se dele, ki bodo vključeni v rez, ki vključuje nekatere komponente toolbox-a. To bi lahko privedlo do nekaterih težav v nadaljevanju v primeru da immao označeno okno propagate feature to parts. Komponente toolboxa so samodejno odstranjene s tega seznama in prikazano je obvestilo, ki vam daje dodatno raven varnosti.

Če pogledamo sklop tekočega traku, je bilo ustvarjenih več konfiguracij za pospešitev postopka postavitve. Določeni so bili tudi magnetni pari, vendar so lahko glede na konfiguracijo potrebne različne magnetne priključne točke ali pa tudi ne. SOLIDWORKS 2023 dodaja novo funkcionalnost magnetnim partnerjem, tako da vam omogoča, da zatrete in onemogočite posamezne priključne točke.

Ta nova funkcija prinaša razširjeno funkcionalnost že tako zmogljivemu pristopu k procesu sestavljanja.

Tudi s konfiguriranimi magnetnimi povezavami je lahko pravilna namestitev včasih naporna naloga. V SOLIDWORKS 2023 magnetne priključne točke upoštevajo vidnost dela ali sklopa, na katerega so pritrjene. Z uporabo hide, isolate in display state se lahko osredotočite na področja, kjer se pojavljajo nove povezave.

Vizualizacija sestava ponuja dinamičen način za prikaz in razvrščanje informacij o vašem sestavu. V 2023 je bila uvedena dodatna podpora za lightweight način, ki vam ne bo več zahteval razreševanja komponent za lastnosti, kot sta masa in skupna teža. Spustni seznam lastnosti je bil prav tako posodobljen na abecedni vrstni red, bolj intuitiven način za iskanje pogosto uporabljenih lastnosti, kot so grafični trikotniki. Opazili boste tudi, da je vrstica za rollback odebeljena, kar poskrbi za veliko lažjo izbiro z miško.

Kot lahko vidite, postaja ta sestav vse bolj zapleten, kar lahko vpliva na splošno delovanje. SOLIDWORKS 2023 poenostavlja delo z velikimi sklopi z novo sistemsko možnostjo. Če to omogočite, izboljšate zmogljivost s selektivno uporabo lahke tehnologije, ko naložite komponente v načinu razrešitve, s čimer odpravite ročni postopek preklapljanja med obema. S to novo možnostjo, ki je na voljo, lahko porabite več časa za osredotočanje na svoj dizajn in manj časa za upravljanje velikih načinov sestavljanja.

Veliki sestavi lahko povzročijo tudi težave pri delu z zunanjimi prodajalci prek nevtralnih vrst datotek, kot je pogosto uporabljena oblika step formata. SOLIDWORKS 2023 zdaj podpira izvažanje sestavov kot datotek z več step datotekami prek nove sistemske možnosti.

S tem omogočenim korakom se ustvarijo datoteke za najvišjo raven, podsklop in posamezne dele, kar uvaja bolj poenostavljen pristop pri sodelovanju prek vaših nevtralnih vrst datotek.

Gradite torej preproste ali zapletene sestave. SOLIDWORKS 2023 ponuja vrsto novih izboljšav, ki zagotavljajo, da bo vaše delo opravljeno čim bolj učinkovito. Preverite tudi, kako lahko povezovanje vaših načrtov sestavov s platformo 3D experience razširi vrednost za vse druge uporabnike in deležnike, ki presegajo oblikovalski vmesnik.

Za več informacij o SOLIDWORKS 2023 in platformi 3DEXPERIENCE obiščite: https://solidworks.ib-caddy.com/ in https://3dexperience.ib-caddy.com/. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.