Kosi in funkcije – SOLIDWORKS 2023 Novosti

SOLIDWORKS je CAD program z največ funkcijami,  vendar to ne pomeni, da ni mogoče narediti bistvenih izboljšav. V SOLIDWORKS-u 2023 smo se osredotočili na razširitev zmogljivosti obstoječih funkcij, da bi postali bolj produktivni. Vpisovanje informacij, kot so serijska številka ali imena modela, na cilindrične površine je najbolje narediti z enovrstičnimi pisavami.

SOLIDWORKS 2023 vam omogoča, da te pisave opišete s funkcijo Wrap.

Dodajanje logotipa DTV na konec tega ročaja je enostavno s funkcijami knjižnice, samo povlecite in spustite. Vendar pa v nekaterih primerih sklic morda ni veljaven ali kako drugače pokvarjen. V verziji 2023 imate zdaj možnost, da funkcijo obdržite in težavo rešite ročno, namesto da bi morali preklicati dejanje, urediti funkcijo knjižnice in poizkusiti znova.

Ta oblika je dober začetek, vendar gladka površina morda ne zagotavlja dovolj oprijema za voznika. Ustvarimo vzorec izboklin v obliki elips, ki bodo vozniku vlile samozavest, ko bo vozil tudi po najbolj ekstremnem terenu.

V SolidWorks 2023 lahko zdaj ustvarjate s konstrukcijsko geometrijo, kar olajša orientacijo z izbiro konstrukcijske linije in ustrezne relacije.

Tudi popolna definicija elipse je zdaj lažja, saj vam ni treba izbrati več točk za definiranje glavne in pomožne osi.

Ustvarjanje odmaknjenega telesa je v SOLIDWORKS enostavno, toda kako daleč vzdolž ročaja naj ga postavimo? Ker ustvarjamo vzorec teh teles, bi bilo najbolje definirati parameter na podlagi globalne spremenljivke, ki določa tudi razmik med primerki.

V SOLIDWORKS-u 2023 lahko ukaz move copy bodies zdaj definira premik in rotacijo teles z enačbami, tudi na osnovi posamezne konfiguracije. Zasnova, kot je ta, je ponavadi iterativna, zato boste s priročnim dostopom do teh parametrov prihranili čas.

Uporaba teh enačb in spremenljivk v več funkcijah nam omogoča, da naredimo široke spremembe, ne da bi morali urejati vsako posamezno funkcijo. Nazadnje, zmanjšanje zapletenosti delov in zaščita intelektualne lastnine sta odlična uporaba orodja za poenostavljanje geometrije, vendar v nekaterih primerih morda ne boste želeli ustvariti popolnoma novega dela, ki ga bo treba upravljati, shranjevati ali kako drugače upravljati življenjski cikel s sistemom PDM. SOLIDWORKS 2023 SP 1 vam bo omogočil, da ustvarite konfiguracijo poenostavljene geometrije, ki je lahko uporabna za poenostavljeno ustvarjanje različic. In ker gre za izpeljano konfiguracijo, bo sprejela spremembe svoje nadrejene konfiguracije. Poleg tega zamenjava kompleksne različice te komponente v sestavu ne zahteva več izbire nove datoteke dela in ponovnega umeščanja v sestav. Preprosto izberite konfiguracijo v spustnem meniju.

SOLIWORKS je CAD sistem z največ funkcijami, zdaj pa so te funkcije še boljše s to najnovejšo izdajo. Ne glede na to, ali skicirate, vpisujete besedilo ali delate s telesi, so ta orodja še bolj prilagodljiva in vam ponujajo več načinov za povečanje produktivnosti kot kdaj koli prej.

Shranjevanje vaših podatkov na platformo 3Dexperience vam omogoča, da z njimi naredite veliko več. Imeli boste dostop do orodij, kot so napredna analiza s SIMULIA, zapleteni materialni modeli, zelo natančni preračuni in zmogljiva tehnologija v oblaku, ki dramatično skrajša čas reševanja. To pomeni, da lahko s platformo 3D experience hitreje ustvarite boljše dizajne.

Za več informacij o SOLIDWORKS 2023 in platformi 3DEXPERIENCE obiščite: https://solidworks.ib-caddy.com/ in https://3dexperience.ib-caddy.com/. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.