Risbe – SOLIDWORKS 2023 Novosti

Dokumentiranje vaših načrtov pomeni izdelavo risb in bolj ko postanejo vaši izdelki zapleteni, več podrobnosti je potrebnih. Izboljšave risb v SOLIDWORKS-u 2023 vam bodo pomagale ustvariti risbe z večjo avtomatizacijo, večjo natančnostjo in razširjeno uporabnostjo, tako da boste lahko svoje načrte sestavili pravilno že prvič.

Zdaj lahko odprete povezane risbe delov in podsestavov neposredno iz risbe višje ravni ne glede na to ali izberete iz drevesne strukutre, grafičnega območja ali iz tabele.

To vam bo pomagalo krmariti po strukturi izdelka, ne da bi morali poiskati ali odpreti referenčne modele delov ali sestavov.

Ročno spreminjanje kosovnice je običajno, toda kako veste, katere celice so bile spremenjene? Zdaj, ko je tabela izbrana, se vse spremenjene postavke prikažejo z uporabniško določeno barvo poudarka, kar lahko prepreči drago napako. Prvotne vrednosti lahko obnovite posamezno po vrstici ali stolpcu ali ponastavite celotno tabelo hkrati. Samodejni baloni lahko zdaj prikazujejo količine zunaj balona. Ta možnost je bila prej podprta samo za ročno.

Ta izboljšava okrepi avtomatizacijo in zagotavlja večji nadzor oblikovanja pri podrobnostih elementov sestavljanja. Novost izdaje 2023 je možnost filtriranja kosovnice. Ikone v glavi tabele kažejo, kje so uporabljeni filtri, in jih je mogoče prav tako enostavno odstraniti.

Integrirana iskalna vrstica zoži dolg stolpec vrednosti, filtre po meri pa je mogoče definirati s pogojno logiko.

Dandanes potrebujete kosovnice po meri, na primer seznam delov kupljene strojne opreme. Kriteriji vašega filtra so kombinirani v več stolpcih, tako kot bi pričakovali, da se bodo obstoječe posodobitve samodejnih oblačkov ujemale s filtrirano tabelo brez ročnega urejanja. Dobljeno tabelo lahko shranite v običajne formate, tako da lahko ustvarite in delite tabele, ki razširijo uporabnost vaših risb.

Vizualizacija prosojnih predmetov v pogledu risbe je pravkar postala enostavnejša z novo možnostjo podrobnosti za ogled skozi prosojne komponente ali telesa.

To je mogoče omogočiti za vsak pogled posebej ali nastaviti kot možnost na ravni dokumenta, ki bo veljala za vse na novo dodane poglede. Vse, kar je za prosojnim predmetom, bo prikazano z vidnimi robovi, tako da lahko ustvarite risbe s še več podrobnosti in jasnosti.

Popolna in natančna dokumentacija je bistvenega pomena za pravilno izdelavo vaših načrtov že prvič. Izboljšave risb v programu SOLIDWORKS 2023 vam bodo pomagale pri hitrejšem izpolnjevanju nalog s podrobnostmi in še učinkovitejšem sporočanju vaših načrtov. S SOLIDWORKS-om, povezanim s platformo 3DEXPERIENCE, je vgrajeno varno upravljanje podatkov v oblaku, tako da so vaše najbolj kritične informacije vedno posodobljene, dostopne in pripravljene, da se z njimi lahko ukvarja vaša ekipa. Vse to vas postavlja veliko bližje popolni izdelavi.

Za več informacij o SOLIDWORKS 2023 in platformi 3DEXPERIENCE obiščite: https://solidworks.ib-caddy.com/ in https://3dexperience.ib-caddy.com/. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.