Routing – SOLIDWORKS 2023 Novosti

Ta pametni hladilnik vsebuje več sistemov napeljav. Bakrene in gibljive cevi za dovod hladilne tekočine in vode ter električne kable za zagotavljanje moči in logičnega vezja.

Oblikovanje teh sistemov je popolna naloga za SOLIDWORKS routing.

Oglejmo si podrobneje električno napeljavo za hladilni sistem.

Električni atributi zdaj prikazujejo dolžino in zunanji premer kabelskega snopa, ki je zdaj natančneje izračunan in upošteva neuporabljena jedra.

Kot bonus je sedaj možen prikaz prereza kablov. Vse neuporabljene žice so prikazane s črtkano črto.

Sploščena risba kabelske napeljave sporoča informacije o proizvodnji in prikazuje vse žice in priključke. Zapletena risba napeljave bi običajno zahtevala veliko ročnega urejanja.

Novost izdaje 2023 je da so samodejni baloni za konektorje in žice zdaj zloženi, tudi če so izbrisani in znova vstavljeni.

Ta nova raven avtomatizacije sploščenega risanja prihrani čas in izboljša natančnost. Zdaj, ko miškin kazalec premaknete na tabelo konektorjev, se označi simbol konektorja. To pomeni, da lahko tabelo postavite kamor koli na list in še vedno zlahka prepoznate njen povezani simbol. Dodajanje stolpca v katero koli tabelo zdaj zagotavlja poziv za posodobitev vseh tabel hkrati, s čimer odpravite majhne ročne korake.

Poglejmo si vložek zamrzovalnika. Pozna sprememba dizajna zahteva dodajanje še enega ventilatorja v hladilni krog. Vendar pa je ustvarjanje nove električne napeljave prepovedano. To enostavno rešimo z dodajanjem spojke dvožilnemu napajalnemu kablu. V izdaji 2023, spoji zdaj podpirajo več povezovalnih točk, namesto da zahtevajo ločen spoj za vsako vezje.

Ponovni uvoz s seznama From to prikaže informacije o žicah in kablih ter vas pozove, da postavite nove priključke.

Komponenta za spajanje več vezji se postavi na položaj in smernice omogočajo predogled poti vezja in jih je enostavno pretvoriti v žice in kable, kar zagotavlja natančen prikaz v 3D.

Izboljšave SOLIDWORKS Routing zagotavljajo izboljšano avtomatizacijo za načrtovanje napeljav in njihovo ustrezno dokumentiranje za proizvodnjo.

In ko se povežete s platformo 3D experience, so vaše knjižnice samodejno arhivirane in varno shranjene v oblaku. To zmanjša stroške IT pri upravljanju knjižnice, hkrati pa vsem uporabnikom omogoča dostop do vaših skupnih podatkov.

Za več informacij o SOLIDWORKS 2023 in platformi 3DEXPERIENCE obiščite: https://solidworks.ib-caddy.com/ in https://3dexperience.ib-caddy.com/. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.