Electrical – SOLIDWORKS 2023 Novosti

SOLIDWORKS Electrical 2023 uvaja nove funkcije, tako da lahko bolje načrtujete in dokumentirate svoje projekte ožičenja, kabliranja in povezovanja.

V tem stroju za zamrznjene pijače moramo dokončati napajalni in preklopni tokokrog za nov mešalni motor, nato vse napeljati in ustvariti končna poročila PDF. Posamezna komponenta, kot je ta motor, lahko obstaja v več enovrstičnih in večvrstičnih shemah ter v 3D modelih. V izdaji 2023 je brisanje komponent omogočeno, kar vam daje poročilo o vplivu in možnost odstranitve komponente iz vseh risb in 3D povezav z enim klikom. Naredimo nekaj prostora za nov motor. V tem delu shranjene sopomembne informacije, ki so lahko dragocene tudi v 3D. V izdaji 2023 se bodo vse lastnosti komponent razširile na povezani 3D-model. Lastnosti, kot sta moč in hitrost, bodo vsekakor uporabne na mehanski risbi, združljivost lastnosti po meri pa se zdaj razširi na težo, ki bo prepisala lastnosti mase v 3D. To vam omogoča natančnejše merjenje teže in ravnotežja.

Ustvarite lahko tudi dinamične povezovalne oznake, ki temeljijo na konfiguracijah in zagotavljajo le potrebne informacije. Ker so nekatere stranke strojno povezale aparat za zamrznjene pijače, smo odstranili napajalni vtičnik. V izdaji 2023 lahko definirate odprte žice napeljave, ki zajemajo situacije, kot je ta, kjer je gola žica še vedno pomembna za dokumentiranje. Rezultati projekta vključujejo celoten seznam žic z dolžinami. Tukaj je električni 3D neprecenljiv.

V izdaji 2023 vam novi hitri filtrirni gumbi omogočajo brskanje po drevesni strukturi. Z enim klikom razširite in vidite vse komponente, z drugim pa skrijete ali prikažete, kar je že povezano s tem sestavom ali drugimi. Z novimi ikonami komponent lahko takoj ločite električno povezavo in stanja 3D-modela, na primer, ali je povezana z delom ali sestavom, če je povezana v drugem sestavu, če je skrita ali onemogočena.

Zdaj lahko povežete več komponent v enem ukazu.

Novi vmesnik je preoblikovan za izboljšano uporabnost, kar pomeni veliko manj klikov za definiranje komponent v 3D in začetek napeljave.

Pri večih naročilih so projektna poročila končni rezultat. Tabele, kot sta seznam žic in proizvodna kosovnica, je mogoče preprosto ustvariti. V izdaji 2023 pa jih je mogoče kopirati in ohraniti asociativne. V tem primeru je mogoče tej risbi dodati kosovnico in ročno posodabljanje je naloga preteklosti.

Electrical 2023 vključuje podporo za vstavljanje najrazličnejših novejših formatov slik. Zdaj so na primer podprti PNG, JPEG in TIFF. To odpravlja potrebo po pretvorbi slike.

Ko je projekt končan, boste pogosto želeli vse natisniti. Poročila so mešanica ležečih in pokončnih orientacij listov, kot je ta. Nova možnost samodejne orientacije vam prihrani čas, ko želite, da je vaš PDF ustvarjen, kot ste nameravali.

SOLIDWORKS Electrical 2023 vam prinaša razširjene zmogljivosti za upravljanje komponent in izmenjavo informacij med 2D in 3D, skupaj z večjo prilagodljivostjo pri dokumentiranju vaših shem. To je le nekaj izboljšav, ki jih boste odkrili v novi izdaji.

Za več informacij o SOLIDWORKS 2023 in platformi 3DEXPERIENCE obiščite: https://solidworks.ib-caddy.com/ in https://3dexperience.ib-caddy.com/. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.