Delite SOLIDWORKS podatke z zunanjimi sodelavci direktno iz 3DEXPERIENCE platforme

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS se z vsako izdajo njihovih izdelkov osredotoča na pomoč uporabnikom, da delajo pametneje, hitreje in skupaj.

Enako velja za povezane SOLIDWORKS vloge, 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS in Collaborative Designer for SOLIDWORKS , ki povezujejo vaše podatke s 3DEXPERIENCE platformo in vam omogočajo dostop do upravljanja podatkov in zmogljivosti sodelovanja v oblaku.

Ko povežete vaše podatke s 3DEXPERIENCE platformo, se doda povsem nova raven pametnega in hitrega skupnega dela. Najnovejše izdaje 3DEXPERIENCE platforme temeljijo točno na tej temi. S 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS in Collaborative Designer for SOLIDWORKS, v verziji R2022x FD04, lahko do svoje vsebine dostopate hitreje kot kdaj koli prej, ne glede na to, ali je shranjena lokalno ali na 3DEXPERIENCE platformi. Na voljo je tudi novo pogovorno okno »Odpri« in nekatere druge nove izboljšave, ki pospešijo sodelovanje. Poglejmo si te novosti:

 

  1. Orodje za izvoz podatkov – izboljšajte sodelovanje za skupno rabo podatkov z uporabniki izven platforme.

Ta izboljšava skrajša čas sodelovanja tako, da članom projekta, ki imajo aplikacijo Product Structure Explorer, omogoči dostop do izvornih SOLIDWORKS podatkov. Preprosto lahko pridobijo SOLIDWORKS podatke iz 3DEXPERIENCE platforme in jih delijo z drugimi deležniki projekta, kot so prodajalci in proizvajalci.

Uporabniki platforme lahko uporabljajo aplikacijo Product Structure Explorer za pridobivanje oz. izvažanje izvorne SOLIDWORKS vsebine neposredno iz 3DEXPERIENCE platforme.

 

  1. Novo pogovorno okno »Odpri« – hitrejši dostop do vsebine z možnostjo odpiranja vsebine lokalno ali s platforme.

Z novim pogovornim oknom »Odpri« lahko odprete vsebino iz 3DEXPERIENCE platforme s 3D Search funkcionalnostjo ali pa dostopate do vsebine lokalno na vašem računalniku. Obe možnosti sta na dosegu roke na enem priročnem mestu, tako da lahko hitreje pridete do svoje vsebine. Do svojih zaznamkov (Bookmark-ov) lahko dostopate tudi iz tega pogovornega okna.

Hitro dostopajte do svoje vsebine neposredno s platforme ali lokalno z novim pogovornim oknom Odpri.

 

  1. Vključite risbe v »Save as New« pogovornem oknu – prihranite čas in preprosto ustvarite dvojnik risbe.

Podvojite risbo v samo enem koraku z možnostjo vključitve referenčnih risb pri uporabi »Save as New« ukaza za sestave ali kose.

V pogovornem oknu »Save as New« vključite risbe.

 

  1. Vključite relacije v Product Structure aplikaciji – izboljšajte sodelovanje s prikazom povezanih risb v strukturi izdelka.

Pri pregledovanju strukture sestava bo ta funkcija uporabniku omogočila razkritje/prikaz risb, če obstajajo, v sestavu.

Preprosto prepoznajte povezane risbe v strukturi izdelka z razširitvijo pogleda.

 

  1. Vključite risbe v »Derived Outputs« pogovornem oknu – pospešite sodelovanje tako, da z vašimi izpeljanimi izhodi (Derived Outputs) zagotovite več podatkov.

Zdaj lahko vključite risbe z možnostjo »Include Linked Drawings« pod 2D formati v Product Structure aplikaciji. To vam daje možnost, da prenesete izpeljane rezultate (Derived Outputs) sestava skupaj s povezanimi risbami za skupno rabo znotraj ali zunaj podjetja.

V pogovorno okno Derived Outputs vključite risbe.

 

To povzema izboljšave za 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS in Collaborative Designer for SOLIDWORKS v R2022x FD04 veziji. Vendar pa želim poudariti nekaj stvari, ki so nove za uporabnike Collaborative Designer for SOLIDWORKS in so že bile na voljo v 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-u. Uporabniki Collaborative Designer for SOLIDWORKS lahko na primer zdaj uporabijo bližnjico na tipkovnici »CTRL + O«, da odprejo pogovorno okno »Odpri«, v pogovornem oknu »Shrani v« pa je na voljo tudi nova možnost »Save to 3DEXPERIENCE«.

 

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2022/09/share-solidworks-data-externally-directly-from-the-3dexperience-platform.html?utm_source=LINKEDIN&utm_medium=Social_Networks&utm_content=20220921%2020220921180000&utm_campaign=Future+of+Design&linkId=182373738