NanoEcho izdeluje kakovostne medicinske pripomočke bolj učinkovito v okolju SOLIDWORKS in 3DEXPERIENCE

Featured Video Play Icon

NanoEcho razvija novo tehnologijo za diagnostično napravo za rak danke z večjo natančnostjo, ki omogoča prilagajanje zdravljenja vsakemu posamezniku. Tehnologija slikanja temelji na novi diagnostični metodi, imenovani magnetomotivni ultrazvok, ki združuje magnetizem z nanotehnologijo in ultrazvočno tehnologijo. Nanodelce železovega oksida požene magnet v napravi. Uporabljajo se kot kontrastno sredstvo z ultrazvočno tehnologijo, da pokažejo ali se je rak razširil na rektalne bezgavke ali ne, kar je pomemben pokazatelj, kako daleč je rak napredoval.

Platforma 3DEXPERIENCE povezuje ekosistem podjetja v eno samo okolje, kjer sodelovanje postane druga narava. S povezovanjem svojih podatkov o razvoju izdelkov SOLIDWORKS v oblak z rešitvami iz portfelja 3DEXPERIENCE Works NanoEcho dodatno pospešuje razvoj in navsezadnje čas za trženje, hkrati pa izpolnjuje regulativne zahteve glede nadzora dokumentov za medicinske pripomočke. »Kombinacija SOLIDWORKS-a in platforme 3DEXPERIENCE v oblaku nam daje visoko zmogljivo in stabilno okolje za razvoj našega izdelka,« ugotavlja Skagmo.

Slike NanoEcho so namenjene lažjemu razlikovanju med obolelim in zdravim tkivom ter hkrati natančnejšemu določanju lokacije rakavega tkiva. Cilj je zagotoviti natančnejšo in stroškovno učinkovitejšo diagnozo rakavih obolenj. Z natančnejšo diagnostiko zdravniki prejmejo boljše smernice, saj ustvarijo bolj individualizirane načrte zdravljenja za izboljšanje kakovosti življenja bolnikov po zdravljenju, povečanje preživetja in zmanjšanje stroškov zdravljenja.

Učinkovitejše doseganje višje kakovosti

Del poslovne strategije NanoEcho je biti prvi na trgu kljub regulativnim oviram, ki so del razvoja in trženja medicinskih izdelkov. Za doseganje ambicioznih ciljev in olajšanje proizvodnje podjetje uporablja programsko opremo SOLIDWORKS® design in SOLIDWORKS CAM.
Po besedah vodilnega inženirja strojne opreme Daniela Skagma je podjetje implementiralo SOLIDWORKS, ker je potrebovalo zmogljiva razvojna orodja, ki bi lahko učinkovito proizvajala visokokakovostne izdelke.

Prihranek časa in denarja

NanoEcho prihrani veliko časa in denarja, ker mu ni treba zaposliti skrbnika PDM za upravljanje podatkov, nakup strežnika ali vzdrževanje podatkov in strojne opreme, kot je potrebno s tradicionalnim sistemom PDM. »Upravljanje podatkov na platformi 3DEXPERIENCE v oblaku je enostavno nastaviti in vzdrževati, hkrati pa zagotavlja visoko zmogljivost,« poudarja Skagmo.

»Integracija platforme 3DEXPERIENCE s SOLIDWORKS pomaga pri nadzoru revizij delov in sklopov,« dodaja Skagmo. “To je ključna zmogljivost, ki nam pomaga izpolniti regulativne zahteve za razvoj medicinskih pripomočkov.” Odkar je namestitvi SOLIDWORKS dodal rešitve 3DEXPERIENCE Works, lahko vodstvo NanoEcho preprosto povabi vse člane ekipe, skupaj z zunanjimi proizvodnimi partnerji, na različne virtualne sestanke, vključno s pregledi dizajna, posodobitvami stanja in celo impromptivnimi skupnimi srečanji.

Z izkoriščanjem kombinacije rešitev SOLIDWORKS in 3DEXPERIENCE Works je NanoEcho prihranil čas in denar z upravljanjem podatkov v oblaku, inoviral svojo diagnostično medicinsko napravo, medtem ko je učinkovito izpolnjeval regulativne zahteve za nadzor revizij, in pospešil čas za trženje.