Smooth TPU 95A – Novi fleksibilni Markforged material

Featured Video Play Icon

TPU (termoplastični poliuretan) je gumi podoben material, ki se uporablja v delih, kjer je potrebna prožnost, stisljivost in absorpcija udarcev.

Medtem ko so gospodarske koristi 3D tiskanja TPU jasne, je v praksi tiskanje teh filamentov zahtevno. Pogosto povzročajo zastoje, zamašitve in vztrajne nastavitve tiskalnika od tiskanja do tiskanja. Po vseh teh frustracijah je kakovost površine končnega dela pogosto slaba in neuporabna.

Z uvedbo Smooth TPU 95A Markforged proizvajalcem sedaj ponuja povečano vsestranskost za izdelavo prilagojenih delov z visoko geometrijsko natančnostjo, kar je ključnega pomena pri ustvarjanju podrobnosti s finimi značilnostmi, kot so grebeni na visoko natančnih pogonskih jermenih ali izrezi za kompleksne puše. Proizvajalci imajo sedaj boljši način za aditivno izdelavo fleksibilnih delov za validacijo zasnove, orodja za proizvodne linije, posebno proizvodnjo, poprodajne rezervne dele in nadomestne dele. Smooth TPU 95A se tako lahko uporablja v različnih industrijah, kot so vesoljska industrija, avtomobilska industrija, potrošniški izdelki, elektronika, energetika, industrijska oprema itd.

SPECIFIKACIJE MATERIALA SMOOTH TPU 95A

Tiskalniki kompatibilni s Smooth TPU 95A materialom:

  • Onyx Pro (Gen 2)
  • Mark Two (Gen 2)
Smooth TPU 95A – za funkcionalne in prožne dele po naročilu

Material je dostopen v beli in črni barvi.

*Opomba: Pred koncem leta naj bi bil nov material na voljo tudi na tiskalniku Markforged Industrial Series X7 (Gen 2), opremljenih z najnovejšim ekstruderjem A3648.

Za več informacij o Markforged ponudbi, lahko obiščete našo spletno stran. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.