Nov način izvoza in uvoza podatkov na oblaku

Deljenje podatkov in posodabljanje sprememb s strankami je pravkar postalo lažje in bolj obvladljivo. Zdaj lahko preprosto pripravite svoje SOLIDWORKS datoteke kot paket z ustreznimi podatki PLM, da jih delite s strankami, ki nimajo platforme 3DEXPERIENCE. Če imate Collaborative Designer za SOLIDWORKS, eno od vlog, ki povezuje vaše SOLIDWORKS datoteke s platformo 3DEXPERIENCE, lahko izkoristite nove možnosti izvoza in uvoza.

Podobno kot pri Pack&Go, lahko izvozite podatke kot .sldpkg datoteko. Pod Tools v orodni vrstici MySession izberete datoteko, ki jo želite poslati, nato pritisnete Export As Package in dodelite pravice dostopa, kot so dovoljenja samo za branje ali urejanje. Poimenujte paket in pritisnite Export. Tako ga izvozite v vaš lokalni sistem.

Slika 1: Orodna vrstica z ukazi za izvoz

Slika 2: Dodeljevanje pravic

Ko pošljete datoteke strankam, lahko ta datoteke pregleda z brezplačnim vtičnikom 3DEXPERIENCE Exchange for SOLIDWORKS, ki ga lahko prenesete s SOLIDWORKS-ove spletne strani. Z dodatkom stranke ne potrebujejo licence za dostop do datotek. Samo ustvariti morajo 3DEXPERIENCE ID, da si jih ogledajo, nato pa ga lahko odprejo v SOLIDWORKS-u.

Ko prejmete spremenjene datoteke nazaj od prejemnika, lahko enostavno vidite, katere komponente so bile spremenjene, pregledate morebitne spremembe in shranite posodobljene datoteke na platformo 3DEXPERIENCE s funkcijo Replace from Package.

Slika 3: Pregled nad spremenjenimi datotekami

Več informacij o SOLIDWORKS Cloud ponudbi najdete na tej spletni povezavi.