in-tech GmbH se znebi prototipov in zmanjša čas dostave do 66 procentov z uporabo SOLIDWORKS-a

in-tech GmbH razvija inovativne elektronske sisteme, ki podpirajo avtomatizacijo in povezanost avtomobilskega, industrijskega in transportnega sektorja. Podjetje zaposljuje okoli 1500 inženirjev, razvijalcev programske opreme in tehnike v osmih državah.

Produkti podjetja vključujejo elektronske sisteme, ki izvajajo testiranje avtomobilskih sistemov bolj učinkovito, bolj točno in bolj zanesljivo. Njihov izdelek orangeSwitch naprimer omogoča samodejno preklapljanje med testi elektronske kontrolne enote (ECU).

Slika 1: Prvotni orangeSwitch

Ta funkcionalnost olajša preklapljanje med testi ene virtualne simulacije, ECU kontroliranega sistema, v drugo, brez potrebe po ročnem poseganju. To nam omogoča testiranja, ki ne potekajo med delovnim časom, hkrati pa podpira vsa splošna okolja za samodejno testiranje.

Ker je bil sprva orangeSwitch razvit kot produkt po meri za potrebe vsake stranke posebej je postala proizvodnja neučinkovita. Originalna različica je vsebovala plastično ohišje in testno ploščo (breadboard), ki ga je bilo treba prototipirati. Poleg tega, je bilo treba vsako enoto spajkati in zvezati ročno. To dolgotrajno ročno sestavljenje je bilo nagnjeno k napakam, ki jih je bilo težko odpraviti in popraviti.

Slika 2: Notranjost prvotnega orangeSwitcha

Da bi prihranili na času in stroških, izboljšali kvaliteto in izgled ter povečali zadovoljstvo strank so se odločili, da bodo celoten dizajn orangeSwitch-a spremenili v standarden produkt z modularnim dizajnom, ki zahteva manj prilagajanja, za kar so potrebovali bolje integrirana in avtomatizirana orodja dizajniranja, razlaga glavni inženir Julian Renz.

Ko je in-tech pridobil SOLIDWORKS programsko opremo, je razvojni tim orangeSwitch-a dodal še SOLIDWORKS Electrical programsko opremo in kasneje še SOLIDWORKS PCB programsko opremo za kreiranje električnih sistemov, shem in tiskanega vezja (PCB), ki so bili potrebni za preoblikovanje.

”Programska oprema je enostavna za uporabo, integrirana v SOLIDWORKS mechanical design in zagotavlja zmogljivosti, ki jih potrebujemo”, pravi Renz.

Slika 3: Konektorji in pritrditve kablov

Integriranje elektromehanskega modularnega dizajna

Ker so strojna, električna in elektronska orodja SOLIDWORKS-a integrirana je in-tech dokončal dizajn brez uporabe prototipa in s samo enim pregledom. Tiskano vezje je bilo ustvarjeno z SOLIDWORKS PCB, električne sheme in pritrditve z SLODWORKS Electrical in ohišje z SOLIDWORKS CAD.

”Še posebej smo cenili celostna pravila dizanja in omrežno (spletno) preverjanje (preveri z Rokom) v SOLIDWORKS PCB ter enostavne vendar informativne shematične diagrame narejene v SOLIDWORKS Electrical” še omeni Renz. Sedaj je potrebno spreminjati le pritrditev kablov za uporabnikove potrebe.

Slika 4: Uporaba SOLIDWORKS Electrical

Zmanjšanje povprečnega časa izdelave in povečanje profita

Manjše spremembe na vsakem orangeSwitch-u so omogočile in-tech-u, da dosežejo svoj prvotni cilj, ki je bil zmanjšati časa izdelave. Pred spremembo dizajna, je bilo potrebno 6 do 8 tednov za izdelavo stikala po meri.

Preoblikovanje in kasneje lansiranje orangeSwitch-a na trg je podalo boljši produkt, povečalo prodajo in s tem profit. ”Z uporabo SOLIDWORKS-ovih elektro-strojniških rešitev za preoblikovanje orangeSwitcha smo izboljšali izgled in zmogljivostprodukta, kar nam pomaga pustiti bolj profesionalen vtis”, razlaga Renz.

Renz še zaključi: ”Uspelo nam je zagotoviti kvalitetnejši produkt, hkrati pa dvigniti prodajo in profit. Kar je dobro za nas in seveda za naše stranke.”

Slika 5: Preoblikovan in posodobljen izdelek orangeSwitch

Če želite izvedeti več o tem kako zmanjšati čase izdelave in povečati profit z uporabo SOLIDWORKS elektromehanskih rešitev, preberite celotno študijo na tej povezavi.

 

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/07/in-tech-gmbh-eliminates-prototypes-and-cuts-delivery-times-by-66-percent-with-solidworks.html