Electromagnetics Engineer: uspešno preizkušanje in simuliranje elektromagnetnih polj

Featured Video Play Icon

V že dolgo uveljavljenih panogah kot so avtomobilska, medicinska, komunikacije itd. prihaja do eksplozije pametnih in povezanih naprav. Vse električne / elektronske naprave ustvarjajo lokalna elektromagnetna (EM) polja. Ta elektromagnetna polja in njihove interakcije z bližnjimi napravami, ljudmi in okoljem pa so pomemben vidik njihove učinkovitosti in varnosti.

Vsaka nova električna in elektronska naprava (električno vozilo, mobilni telefon, antena itd.) mora biti v skladu z elektromagnetnimi predpisi, ki zahtevajo opravljanje dragih in dolgotrajnih fizičnih testov. Primer regulative, ki vpliva na novo-nastajajoč trg, so nosljive naprave, ki jih npr. uporabljajo operaterji v logističnih obratih. Ti pripomočki in IoT sistemi, s katerimi se povezujejo,  morajo biti skladni z BioEM standardi.

Virtualno testiranje

Da bi se izognili tako časovnim kot denarnim stroškom neuspeha teh regulativnih testov, morajo ekipe za oblikovanje izdelkov med postopkom načrtovanja sprejeti virtualen pristop, da bi bolje razumele posledice odločitev  oblike in izbire komponent na elektromagnetna polja in moč signala izdelka.

Razvoj pametnih in povezanih naprav je multidisciplinarna naloga. Inženirji strojništva in elektrotehnike morajo sodelovati na istih podatkih, da se ne zgodi, da posamezne ekipe delajo na popolnoma drugačnih modelih. Odločitve vsake ekipe vplivajo na druge ekipe in lahko vplivajo na elektromagnetno delovanje izdelka. Z uporabo nove SIMULIAworks vloge imenovane Electromagnetics Engineer lahko ekipe hitro in enostavno ocenijo vpliv elektromagnetnih polja na njihov dizajn in vidijo vpliv kakršnih koli sprememb v obliki na elektromagnetno delovanje izdelka.

Ko izdelku dodate elektronske sisteme, ne glede na panogo, morate upoštevati možnost, da lahko motnje med sistemi povzročijo slabo delovanje ali celo okvaro izdelka.

Kontroliranje nevidnega

SIMULIA Electromagnetics Engineer je razvila SOLIDWORKS-u sestrska blagovna znamka SIMULIA, poganja pa ga industrijsko dokazana tehnologija CST Studio Suite. Ponuja visoko zmogljivo 3D visokofrekvenčno elektromagnetno simulacijo za analizo in optimizacijo elektromagnetnih komponent in sistemov prek enostavnega, intuitivnega in sodobnega uporabniškega vmesnika na 3DEXPERIENCE platformi.

SIMULIA Electromagnetics Engineer omogoča inženirjem, da izvajajo elektromagnetne simulacije, od nizkih do visokih frekvenc, vključno z optimizacijo anten, mikrovalovnih komponent in elektromehanskih naprav, pa tudi nekaterih optičnih aplikacij in scenarijev dinamike nabitih delcev. Electromagnetics Engineer pomaga razvojnim ekipam pri izboljšanju učinkovitosti izdelka, skrajšanju časa do prodaje in zmanjšanju okvar naprav, števila zahtevkov za garancijo in odpoklicev.

Varnostna vprašanja

Z eksplozijo števila mobilnih naprav in nosljive tehnologije je vpliv elektromagnetnih valov na človeško telo postal vedno bolj pomembna tema. Simulacija izpostavljenosti človeškega telesa elektromagnetnim poljem s tehnologijo Electromagnetics Engineer je ključnega pomena za proizvodnjo varnih izdelkov.

S širokim naborom zmogljivosti in edinstveno zmožnostjo za prepoznavanje in ublažitev tveganj elektromagnetne združljivosti (EMC) in elektromagnetnih motenj (EMI) v elektronskih napravah, vam Electromagnetics Engineer zagotavlja, da bo naprava prvič opravila vse certifikacijske teste, ki jih zahtevajo regulativni in industrijski standardi.

Izračun vpliva elektromagnetnih polj na delovanje izdelka je le polovica izziva. Pogosto spregledan, a ključen korak je, da so ti rezultati na voljo vsem v razvojni ekipi. Tu nastopi povezava s 3DEXPERIENCE platformo. Vse produktne skupine, ki uporabljajo platformo, bodo imele enostaven dostop do najnovejših modelov in rezultatov simulacij, pa tudi do naprednega oblikovanja, upravljanja podatkov in proizvodnih orodij, ki vam bodo omogočila izvajanje novih strategij in delovnih tokov. In seveda, če ste povezani, lahko prek platforme v oblaku lažje sodelujete z več ljudmi – kolegi, kupci, partnerji in več.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2021/07/electromagnetics-engineer-successfully-testing-and-managing-electromagnetic-fields.html