Novosti v SOLIDWORKS Plastics 2021

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS Plastics je modul namenjen preračunu brizganja plastičnih izdelkov. Preračuna se pretok staljene plastične mase v kalup in s tem se lahko napove napake na izdelkih in kalupih. Že med razvojem izdelka se lahko preveri ali se bo izdelek lahko brizgal. S tem se lahko zmanjša potrebo po naknadni obdelavi kalupa, izboljša kvaliteta izdelka in skrajša čas razvoja in proizvodnje. V tem prispevku si bomo ogledali nekatere novosti v SOLIDWORKS Plastics 2021.

NOV PROCES – VBRIZGAVANJE VEČ MATERIALOV

Z novim procesom vbrizgavanja več materialov (Multi-Material Overmolding Injection Process) lahko definirate do 6 različnih polimerov, ki se bodo brizgali v istem ciklu.

NOV UPORABNIŠKI VMESNIK

Nov uporabniški vmesnik omogoča definicijo vseh lastnosti analize na solid modelu za razliko od prejšnjih verzij, kjer je bilo potrebno za definicijo lastnosti najprej narediti mrežo.

BOLJŠE MREŽENJE VSTAVKOV BAFFLE IN BUBBLER

Mreženje vstavkov Baffle in Bubbler je sedaj bolj realno, kar privede do bolj realnih rezultatov analize hlajenja.

NATANČNEJŠI IN POSODOBLJENI MATERIALNI PODATKI

SOLIDWORKS je vzpostavil partnerstva z vodilnimi svetovnimi dobavitelji plastičnih materialov, da svojim strankam zagotovi najbolj natančne podatke o plastičnih materialih, kar vodi do boljših rezultatov.