Novosti v SOLIDWORKS Manage 2021

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS Manage 2021 povečuje učinkovitost upravljanja in sodelovanja pri razvoju bolj kot kadarkoli prej.

Projektni vodje so običajno zadolženi za več projektov. Manage 2021 omogoča ustvarjanje seznamov projektov, ki ustrezajo potrebam posameznika ali pa jih definira administrator in omogoči njihovo uporabo globalno. Seznami projektov nudijo pregledna in zmogljiva orodja za upravljanje virov, kot so razporejanje, načrtovanje zmogljivosti in grafikoni obremenitve, ki vam pomagajo pri sprejemanju informiranih odločitev o datumih začetka projekta.

Dodeljevanje nalog uporabnikom in zmožnost posodabljanja njihovega stanja ter končnih rezultatov je odličen način za sprotno obveščanje o poteku projekta. Novost v Manage 2021 je storitev samodejnega posodabljanja projekta v ozadju, ki jo je mogoče konfigurirati za preverjanje stanja nalog in samodejno posodabljanje dokončanosti posameznih faz projekta. Poleg tega se lahko vse priloge, ki so bile nalogi dodane, prav tako samodejno prenesejo v proizvodni del projekta.

SOLIDWORKS Manage 2021 ponuja tudi nove načine za vizualizacijo projektnih nalog. Nadzorne plošče, ki omogočajo njihov pregled, so dostopne neposredno iz projekta. Zagotavljajo jasen prikaz preostanka dela pri posamezni nalogi ter njen status in prioriteto, omogoča pa tudi sortiranje. S preprostimi “povleci in spusti” gestami lahko naloge premaknete v drugo stanje, z dvojnim klikom pa lahko dostopate do njihovih podrobnosti neposredno z nadzorne plošče.

Postavke (angl. Items) omogočajo zmogljiv način korelacije projektnih podatkov v SOLIDWORKS Manage. Referirajo lahko na številne SOLIDWORKS sestave, ki jih je treba zajeti v proizvodni kosovnici.

Nova je tudi možnost odpiranja večih oken hkrati, kar nam omogoča, da sočasno delamo na več zapisih in uporabljamo funkcijo kopiranja (copy/paste) iz ene kosovnice v drugo. Z uporabo ukaza “Copy From” lahko izberete sklop za kopiranje in nato preverite seznam komponent in odstranite vse, ki morda niso potrebne. V kosovnicah so zdaj na voljo standardne operacije kot je npr. Izreži (angl. Cut), med izvajanjem operacije pa se postavke obarvajo oranžno. Ko kosovnico shranimo izrezane postavke, kot pričakovano, izginejo.

Predpostavimo, da imamo sestav, ki vsebuje pločevinast kos, katerega bo potrebno izvesti operacijo laserskega rezanja ter ukrivljanje. V SOLIDWORKS Manage 2021 je dodana funkcija ustvarjanja novih zapisov direktno iz kosovnice, brez zapuščanja trenutnega zapisa. Po potrebi preprosto popravite katerekoli metapodatke in določite kaj se naj prenese v nov zapis. Če želimo pločevinasto komponento dodati k omenjenim proizvodnim operacijam, lahko to zdaj storimo s pomočjo novega ukaza Dissolve v nadsestavu. S tem določimo katere podsestave želimo razbiti v samostojne komponente. Nepotrebne komponente lahko nato odstranimo iz kosovnice, pločevinasto komponento pa skopiramo v ustrezne operacije.

Novost v spletnem odjemalcu za Manage 2021 je možnost predogleda SOLIDWORKS CAD podatkov s pomočjo tehnologij Web2 in PDM Professional. S tem je zmogljivost pregledovalnika eDrawings uporabnikom SOLIDOWKRS Manage na voljo kar prek spleta.

Ko pridemo do deljenja podatkov z dobavitelji, nam delo olajša nova Share funkcija. To orodje ustvari unikatno povezavo za dostop, ki jo lahko nato pošljemo npr. po elektronski pošti. Za večjo varnost lahko dostop omejimo z geslom in nastavimo čas veljavnosti povezave. Ustvarimo lahko tudi predloge, ki zagotavljajo, da bodo vključene vse reference. Dobavitelji lahko nato preprosto kliknejo na povezavo in prenesejo datoteke, ki ste jih delili z njimi.

SOLIDWORKS Manage 2021 vam pomaga dvigniti vašo učinkovitost in sodelovanje na višji nivo. Deljenje modelov z zunanjimi sodelavci ni bilo še nikdar tako preprosto, zmogljiva nova orodja za urejanje kosovnic vam omogočajo hitrejšo in natančnejšo strukturiranje, nove zmožnosti upravljanja projektov pa vam omogočajo enostavno vizualizacijo in načrtovanje projektnih nalog.