Novosti v SOLIDWORKS Simulation 2021

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS Simulation je preprost modul za izvajanje strukturnih analiz z metodo končnih elementov. S simulacijo lahko virtualno testirate vaš izdelek obnašal pod realnimi obremenitvami že v času razvoja, ko so spremembe hitre in poceni. V tem prispevku si bomo ogledali nekaj najbolj zanimivih novosti v SOLIDWORKS Simulation 2021.

HITREJŠE ANALIZE ZARADI UPORABE VEČ JEDER

Izboljšave pri preračunu kontaktov in pri mreženju  pospešijo delo s simulacijami. Te izboljšave so posledica boljše uporabe več jeder v procesorju. Te izboljšave so vključene v SOLIDWORKS Simulation Professional in SOLIDWORKS Simulation Premium.

NOVI LASTNOSTI PRI DEFINICIJI KONTAKTA

V SOLIDWORKS Simulation 2021 je definicija »Bonded« in »Contact« kontaktov naprednejša z nastavitvijo odmika (gap) in stabilizacije (stabilize). Zaradi tega je preračun bolj robusten, tudi pri modelih z ne povsem popolno geometrijo.

NOVO DIAGNOSTIČNO ORODJE ZA PREGLED MREŽE

Kvaliteta mreže močno vpliva na natančnost rezultata. V SOLIDWORKS Simulation 2021 je novo orodje za diagnosticiranje mreže – Mesh Quality-Diagnostics Tool. S tem orodjem lahko prikažemo slabe elemente v mreži, z ukazom »Mesh Helper« pa lahko izboljšamo mrežo na območjih, kjer se nahajajo slabi element.

IZBOLJŠAN ALGORITEM ZA SAMODEJNO IZBIRO SOLVERJA

Izboljšan je bil tudi algoritem za samodejno izbiro solverja. Ta algoritem sedaj upošteva več spremenljivk. Tako bo izbran boljši solver za vašo analizo.