Kako izboljšati SOLIDWORKS modele s strukturno analizo

Featured Video Play Icon

Portfelj 3DEXPERIENCE WORKS Simulation produktov vključuje celovito rešitev strukturne analize za ocenjevanje kako se bo vaš izdelek obnašal v resničnem življenju. Optimirajte svoj izdelek, da povečate njegovo zmogljivost, ali uporabite simulacijo za vodenje inženirskih odločitev skozi celoten postopek načrtovanja – hkrati pa prihranite čas in stroške izdelave prototipov.

Če se želite udeležiti simulacijskega tečaja, se prijavite na MySolidWorks.com (potrebna naročnina). V tečaju se predstavi osnove simulacijskega portfelja 3DEXPERIENCE WORKS, zlasti strukturne FEA aplikacije, in način njihove interakcije s SOLIDWORKS-om na platformi 3DEXPERIENCE.

V tečaju se nauči:

  • Kako se prenese model iz SOLIDWORKS-a na 3DEXPERIENCE platformo,
  • Kako se postavi simulacijske analize v 3D EXPERIENCE WORKS,
  • Kako se izvede simulacijo s pomočjo strukturne FEA analize,
  • Kako se organizira datoteke na 3DEXPERIENCE platformi,
  • Kako se predstavi in deli rezultate simulacije z drugimi na platformi,
  • In veliko več …

Navodila po korakih

Asistent za simulacijo vam omogoča hitro in učinkovito nastavitev strukturnih simulacij. Asistent prikazuje napredek pri nastavitvi simulacije in vse napake, ki se lahko pojavijo med postopkom. Asistenta lahko uporabite kot pomoč pri določitvi nastavitev simulacije ali pa ga uporabite kot referenco za zaključek korakov. Novi uporabniki bodo morda ugotovili, da postopek po korakih pomaga k boljšemu učenju aplikacije.

Primerjaj in deli rezultate

Rezultate simulacij lahko primerjate med različnimi primeri in analizami. Hitro jih delite s sodelavci in vodilnimi na platformi 3DEXPERIENCE. Simulacija vam pomaga odgovoriti na kritična vprašanja o vašem projektu, vključno z:

  • Ali je moj dizajn nadgrajen?
  • Kako bodo fizične sile vplivale na delovanje izdelka?
  • Kje lahko optimiziram svoj dizajn, da bo močnejši in lažji?

Izkoristite to priložnost za usposabljanje, če želite izvedeti več o simulacijskih zmožnostih, ki so na voljo v portfelju 3DEXPERIENCE WORKS. 3DEXPERIENCE vam omogoča enostavno delo od doma, v pisarni ali na cesti.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/08/how-to-improve-solidworks-designs-even-more-with-structural-fea.html