Skrajšajte razvojni cikel z uporabo SOLIDWORKS PDM

Podjetje ABCO Automation je z uporabo SOLIDWORKS PDM svoj razvojni cikel skrajšalo za 35 odstotkov. Ukvarjajo se z načrtovanjem in gradnjo sistemov za avtomatizacijo tovarn po meri. Podjetjem, kot so 3M, Goodyear, GE in Coca-Cola, omogočajo premagovanje proizvodnih izzivov in doseganje odličnosti. Podjetje si je ustvarilo sloves razvoja visokokakovostne avtomatizacijske opreme za premagovanje težkih izzivov v vedno krajših rokih.

Leta 2010 so pri ABCO za upravljanje podatkov o izdelkih (angl. product data management – PDM) začeli uporabljati sistem SOLIDWORKS ® PDM Professional, s katerim so želeli avtomatizirati uporabo SOLIDWORKS programske opreme za 3D oblikovanje in s tem povezane razvojne procese, da bi podprli nenehno rast, izboljšali nadzor nad revizijami, skrajšali cikle oblikovanja in zmanjšali stroške.

Vpogled v razvoj izdelkov

Sistem SOLIDWORKS PDM Professional je podjetju ABCO hitro omogočil boljši vpogled v njihovo delovanje in jim omogočil avtomatizacijo delovnih tokov tako znotraj kot zunaj razvoja. S skrajšanjem razvojnih ciklov so dosegli povečanje produktivnosti za kar 35 odstotkov. Za 25 odstotkov so skrajšali čas do trženja, razvojni stroški so se znižali za 20 odstotkov,  za 55 odstotkov pa so znižali stroške povezane z odpadki in predelavo. Poleg tega je ABCO dosegel dodatno 5 odstotno izboljšanje učinkovitosti na vseh področjih v podjetju.

“Razvili smo več metod za branje razvojnih podatkov iz programskega sistema SOLIDWORKS PDM Professional in njihovo uporabo za druge namene.” pojasnjuje Michael Sveda, CAD administrator v ABCO. “Podatke iz našega PDM sistema na primer vnašamo v sistem ERP za uporabo v ostalih poslovnih funkcijah ter izkoriščanje Microsoft® SQL Server Reporting Services, ki omogoča generiranje poročil iz podatkov v SQL bazi sistema PDM. S takšnim izkoriščanjem PDM in ERP sistemov lahko kadarkoli v procesu zagotovimo vpogled v točen status kateregakoli kosa, sestava ali projekta.”

Avtomatizacija delovnih tokov, generiranje kosovnic in nabava

S sistemom SOLIDWORKS PDM Professional je ABCO avtomatizacijo svojo delovnega toka razširil tudi na druga področja, na primer prehod na revizijsko shemo stranke, kadar se razlikuje od revizijske sheme ABCO-ja, avtomatiziranje generiranja kosovnic (BOM) in povečanje učinkovitosti generiranja ponudb ter nakupa.

“Ustvarili smo nekaj makrojev za program Microsoft Excel, ki dostopajo do neobdelanih podatkov v SOLIDWORKS PDM Professional in jih uporabljajo za generiranje končnih informacij o kosovnicah. Te nato v primerni obliki zapiše v naš sistem ERP in obvesti našega nabavnega agenta.” poudarja Sveda. “Poleg 50 do 60-odstotnega izboljšanja učinkovitosti pri generiranju kosovnic, te zmogljivosti rudarjenja po podatkih omogočajo veliko enostavnejše in hitrejše naročanje delov, kar prihrani dodaten čas in denar.”

Ponovna uporaba standardiziranih delov

Vsak sistem, ki ga ABCO razvije, je posebna, unikatna rešitev, zasnovana po naročilu, zato je možnost ponovne uporabe zasnove nekoliko omejena. Kljub temu lahko s sistemom SOLIDWORKS PDM Professional ABCO prepozna dele, ki so skupni večini njegovih sistemov. Ko se pojavi potreba po sistemu podobnem tem, ki jih je podjetje razvilo v preteklosti, PDM omogoča inženirjem prihranek časa z dostopom do starih projektnih podatkov, ki jih lahko uporabijo kot odskočno desko za nov dizajn.

Podjetje slovi po zagotavljanju zanesljivih in učinkovitih rešitev, ki z zniževanjem stroškov in povečanjem produktivnosti strankam dajejo konkurenčno prednost. Zato je kar 90 odstotkov strank podjetja ABCO takih, ki se k njim vračajo. Tukaj lahko najdete celotno študijo primera ABCO.

Vas zanima, koliko lahko vi prihranili z uporabo SOLIDWORKS PDM? To ugotovite tako, da kliknete na sliko spodaj, vnesete podatke o vašem podjetju in prejeli boste natančno poročilo, ki prikazuje koliko in kako lahko prihranite s SOLIDWORKS PDM. Več o SOLIDWORKS PDM Professional pa lahko izveste tukaj.