Vprašanja in odgovori za SOLIDWORKS certifikacijski program

Featured Video Play Icon

Program certificiranja SOLIDWORKS obstaja od leta 1998, ko so prvič uvedli izpit CSWP – Certified SOLIDWORKS Professional. Danes je to svetovno priznan certifikacijski program, ki se uporablja kot merilo za merjenje vašega znanja in sposobnosti s programsko opremo SOLIDWORKS. Sestavljen je iz več kot 20 izpitov, ki so na voljo uporabnikom in študentom po vsem svetu. V tem blogu odgovarjamo odgovore na najpogostejša vprašanja o certifikacijskem programu SOLIDWORKS.

V: Kakšna je vrednost pridobitve SOLIDWORKS certifikata?

O: Če iščete službo, vam pridobitev SOLIDWORKS certifikata pomaga izstopati iz množice in izboljša vaše možnosti, da vstopite v vrata in dobite razgovor za službo. Če ste že zaposleni, je odličen način, da pokažete, da ste se pripravljeni učiti, biti bolj produktivni pri svojem delu in predstaviti svoje spretnosti. Študentje s certifikatom SOLIDWORKS dokazujejo svoje znanje in postanejo bolj zanimivi za podjetja, ko diplomirajo.

V: Sem študent, kako lahko začnem s certifikati?

O: Če je vaša šola del Academic Certification Provider programa, boste morda lahko nekatere izpite opravljali brezplačno. Šola mora imeti aktivno naročnino in imeti najmanj 60 SOLIDWORKS licenc. Če vaša šola ni Academic Certification Provider programa, lahko študentsko SOLIDWORKS licenco kupite na solidworks.com/StudentStore. Študentska izdaja vsebuje enoletno SOLIDWORKS licenco in kupona za CSWA in CSWP certifikata. Prav tako dobite brezplačen dostop do my.solidworks.com. Novo letos – brezplačno dobite eno leto dostopa do platforme 3DEXPERIENCE.

V: Ali potrdila potečejo?

O: Ne, ni uradnega datuma poteka veljavnosti certifikatov SOLIDWORKS za stranke in študente. Vendar pa se izpiti za certifikate posodabljajo, kot se posodablja programska oprema SOLIDWORKS.

V: Kako in kje lahko opravim certifikacijski izpit?

O: Kateri koli izpit, ki bi ga želeli, lahko kupite prek spletne trgovine na solidworks.com/certification. Vse kar potrebujete, je računalnik z internetno povezavo, programsko opremo SOLIDWORKS (2017 ali novejša) in kupon za izpit, kupljen prek spleta. Če ste študent, lahko brezplačno pridobite certifikat v svoji šoli, če je šola del Academic Certification Provider programa, z aktivno naročnino in izpolnjuje minimalne zahteve glede licenc. Vsako leto na letnem dogodku 3DEXPERIENCE World priredijo dan certificiranja, kjer lahko na stotine uporabnikov opravlja izpite za certificiranje.

V: Koliko stane certifikacijski izpit?

O: Cena se razlikuje glede na izpit, ki bi ga radi opravljali. Vse cene so na voljo v spletni trgovini.

V: Kako lahko brezplačno opravim certifikacijski izpit?

O: Spremljajte družabne promocije na SOLIDWORKS kanalih v družabnih omrežjih – Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn in na SOLIDWORKS blogu. Če želite biti na tekočem, lahko tudi sledite upravitelju certifikacijskih programov @MikePuckett na Twitterju. Z udeležbo na konferencah, kot je 3DEXPERIENCE World, in drugih partnerskih dogodkih, kot je Solid Professor Virtual Summit, lahko v dobite bone za CSWA in CSWP. Včasih se promocije izvaja tudi v SOLIDWORKS uporabniških skupinah. Pri aktivnem sodelovanju s SOLIDWORKS skupnostjo dobite možnosti za brezplačne izpite. Če ste stranka z aktivno naročnino, lahko za vsak sedež SOLIDWORKS-a prejmete bone za nekatere certifikacijske izpite. Bone lahko ustvarite dvakrat letno – od 1. januarja do 30. junija in nato od 1. julija do 31. decembra. Ko so boni ustvarjeni, ostanejo veljavni 180 dni od datuma ustvarjanja. Če imate torej SOLIDWORKS 20 licenc, lahko v enem letu dosežete do 40 odkupov. Več o tem na solidworks.com/SubscriptionExamOffer. Nazadnje, če ste študent, lahko dobite brezplačen kupon na šoli.

V: Kako se najbolje pripraviti na izpit? Kateri viri za pripravo so na voljo?

O: Na my.solidworks.com so na voljo tečaji za vsak izpit, razen za CSWE. Solid Professor je SOLIDWORKS partner, ki ima tudi veliko vsebine o SOLIDWORKS certifikatih. SOLIDWORKS je začel sodelovati z nekaterimi ustvarjalci na YouTubu-u za izdelavo odobrene vsebine za pripravo na izpit za certificiranje.

V: Koliko poskusov imam, da ponovim izpit, če sem prvič padel? Ali obstaja čakalna doba, preden lahko ponovno opravljam izpit?

O: Število poskusov ponovnega opravljanja izpita ni omejeno. Vendar pa za vse izpite obstaja 14-dnevna čakalna doba, preden lahko znova opravljate izpit po neuspelem poskusu – razen za CSWE. Za izpite na CSWE ravni je čakalna doba 90 dni.

V: Ali obstajajo predpogoji za opravljanje katerega koli izpita?

O: Ni pogojev za opravljanje izpitov na CSWA ali CSWP ravni. Za certifikat za strokovnjak za mehansko oblikovanje (CSWE-MD) morate opraviti CSWP in številne izpite na ravni Advanced Professional. Za strokovnjaka za simulacijo (CSWE-SIM) morate opraviti tudi nekaj dodatnih izpitov. Za trenutne podrobnosti obiščite spletno stran.

Za več informacij si oglejte ponovitev SOLIDWORKS Live dogodka o programu certificiranja:

Če želite izvedeti več o SOLIDWORKS programu certificiranja in prelistati katalog izpitov, obiščite solidworks.com/certification. Če ste že opravili izpit in želite natisniti potrdilo, obiščite 3dexperience.virtualtester.com.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/08/solidworks-certification-program-qa.html