Gage FaroArm – zmogljiva in dostopna koordinatno merilna roka

(LAKE MARY, Fla., June 16, 2020)  FARO Technologies, Inc. (FARO), je kot vodilni proizvajalec rešitev za 3D meritve objavil novo izdajo cenovno ugodne in natančne prenosne 3D koordinatne merilne roke FARO Gage. FARO Gage je idealen za mala in srednje velika podjetja, ki izvajajo naloge z visoko natančnostjo. Je najbolj intuitiven, ergonomski in vsestransko artikuliran prenosni FaroArm®, ki podjetjem omogoča, da v najkrajšem času opravijo svoje najzahtevnejše 3D-preglede.

FARO Gage rešitev zmanjšuje stroške kalibracije in nadomešča številna tradicionalna ročna orodja, kot so kljunasta merila, mikrometri. Novi FARO Gage zagotavlja 20 odstotkov večji doseg kot prejšnje generacije Faro Gage. Lahek in prenosljiv, vendar z natančnostjo laboratorijskega instrumenta in robusten se Gage postavi v nekaj sekundah na poljubni lokaciji. Uporaba Faro Gage skrajša čas inšpekcijskega pregleda in prinese kakovostne rezultate z izjemno prilagodljivostjo, kar ima za posledico povečano hitrost in produktivnost.


„Ko gre za vrednost merilne opreme; so natančnost, prenosljivost, hitrost in cenovna dostopnost najpomembnejši dejavniki, “je dejal Michael Carris, podpredsednik trženja izdelkov na FARO. »Pogosto se trgovine strojev zanašajo na drage in težko uporabljive fiksne CMM-je, ki zavzamejo dragoceno površino ali množico ročnih orodij, ki upočasnijo postopek. Gage odpravlja te neučinkovitosti. Kot rezultat, se ozka grla inšpekcijskih pregledov močno zmanjšajo, izboljša se natančnost meritev in vpliv operaterja se znatno zmanjša. ”

FARO Gage dosega ta cilj z izboljšanjem učinkovitosti in produktivnosti kot še nikoli doslej. Ta učinkovitost se začne z nastavitvijo. Univerzalna hitra montaža zagotavlja združljivost z različnimi možnostmi pritrditve, ki omogoča nastavitev kamor koli, tudi na stroju. Preprosta zasnova z dvema gumboma in vgrajen sistem za samonosilnost roke zagotavljajo izjemno preprosto uporabo tudi skozi časovno daljše meritve. Zaradi kompaktne zasnove je izdelek lahek in enostaven za prevoz. Gage je združljiv s celotno linijo meroslovne programske opreme FARO, vključno s CAM2 Probing programsko opremo. Rezultat je napredna meroslovna naprava, ki zagotavlja neprimerljive zmogljivosti.

Kombinacija enostavnega izvajanja meritev in povezava z intuitivno programsko opremo CAM2, ki omogoča offline pripravo merilnih protokolov, omogoča izvajanje meritev tako na manjših serijah kot tudi ponovljive se meritve na večjih serijah.

Več informacij najedte na tehničnem listu, za vprašanja ali prikaz delovanja naprave ter programske opreme pa smo dosegljivi preko info@ib-caddy.si ali na 01 566 12 55.

VIR: https://www.faro.com/news/faro-launches-latest-3d-portable-gage-cmm/