Ohranimo izdelovalce orodij zadovoljne z Markforged 3D tiskalniki | Cashco, Inc.

Izvedite kako si je podjetje Cashco, svetovni proizvajalec industrijskih  regulacijskih ventilov, regulatorjev in naprav za uravnavanje hlapov za najrazličnejše industrije, povišalo produktivnost in znižalo stroške s pomočjo Markforged 3D tiskalnikov.

Podjetje Cashco za izdelavo številnih kvalitetnih produktov uporablja veliko robotskih rok zaradi hitrosti, konsistence kvalitete produktov in varnosti. Za ohranjanje te kvalitete in vzdrževanje robotskih rok pa potrebujejo izkušene izdelovalce orodij po meri za posamezno robotsko roko. Zaposleni čutijo pritisk izdelave teh malo serijskih orodij saj se mora podjetje nenehno prilagajati trgu, da ostane konkurenčno.

Slika 1: Cashco ventili in regulatorji.

Cashco si je prvotno prilastilo Markforged industrijski 3D tiskalnik X7 za tiskanje različnih nastavkov in oprijemal za svoje robotske roke. Kmalu za tem, so pričeli tiskati tudi druge aplikacije, kot so priprave za CNC stroje. Ekipa občasno potrebuje vpenjalne plošče, katere so posebej oblikovane za uporabo pri različnih strojih.

Zahvaljujoči visoki kvaliteti in moči kompozitnih kosov iz osnovnega materiala Onyx (najlon PA6 z mikro delci karbona) in ojačitvenih vlaken (steklena vlakna, HSHT steklena vlakna, Kevlar in karbonska vlakna), lahko Cashco natisne kose z močjo in togostjo samega aluminija.

Slika 2: Prijemalo za robotsko roko (levo) in vpenjalna plošča (desno) natisnjeno na Markforged 3D tiskalniku X7.

“Omogoča nam narediti več z isto število zaposlenimi, katere lahko tudi več plačamo.” — Clint Rogers, President, Cashco

Z implementacijo Markforged 3D tiskalnika X7 je več CNC strojev prostih za izdelavo pomembnejših elementov medtem, ko X7 tiska pripomočke, prijemala, vpenjala in nosilce. Zaposleni z visoko izobrazbo sedaj dnevno in učinkoviteje prispevajo svoje znanje na področjih, kjer je pomembno.

Cashco primer (PDF prenos)

Markforged 3D tiskalniki znotraj oblikovalskega in proizvodnega procesa pripomorejo k razvoju in izboljšavi produktov. Od kar so si prilastili Markforged tiskalnik so se porodile nove ideje kje vse v proizvodnem procesu lahko še implementirajo prednosti in sposobnosti, ki jih doprinesejo 3D tiskalniki.

Vir: Markforrged Blog – Case studies, Cashco