Kako izboljšati storilnost s simulacijami

Featured Video Play Icon

Kaj spodbuja inovacije? Danes na milijone inženirskih podjetij po vsem svetu uporablja simulacijsko programsko opremo za spodbujanje inovacij na podlagi zanesljivih in natančnih rezultatov. V okolju SOLIDWORKS je na voljo več simulacijskih rešitev, orodij in funkcij, ki poskrbijo za različne panoge in aplikacije. Glede na raznolikost metod za opravljanje analiz (simulacij) je ključno vedeti katero orodje je primerno za to posamezno nalogo.

Začnimo s primerom dveh krožnih ploščah, ki stisneta O-ring, da ustvarita tesnjenje.

O-ring je običajno izdelan iz gumijastega materiala. Nelinearna analiza bi bila primerna simulacija za natančno simulacijo stiskanja O-ringa.

Glede na to, da je sestav krožno simetričen, lahko za veliko hitrejši preračun uporabimo 2D poenostavitev.

Ko je 2D profil izbran, ga lahko SOLIDWORKS Simultion uporabi za analizo. Tukaj se na robu zgornje plošče definira premik, da se obe plošči stakneta in stisneta O-ring.

Za rezultate si lahko ogledamo napetost in kontaktni tlak med O-ringom in ploščama. Ti rezultati nam bodo pomagali ugotoviti, ali bomo dobili zaradi stiskanja O-ringa dobro tesnjenje. Poleg tega bodo ti rezultati pripomogli k oceni najboljšega načina, kako obdržati obe plošči v stiku zaradi visokih napetosti.

Poglejmo si še en primer. Kompakten elektronski izdelek običajno zahteva toplotno analizo, da se prepreči pregrevanje. Tako SOLIDWORKS Simulation in SOLIDWORKS Flow lahko preračunata temperaturno prevodnost in konvekcijo, ampak zakaj izbirati enega ali drugega?

Če želite to ugotoviti, se nam pridružite v seriji simulacijskih webinarjev o izboljšavi produktivnosti. Ta spletna serija bo podrobno obravnavala teme, kot so 2D poenostavitev, FEA, CFD, statika, dinamika, analiza velikih sestavov in simulacija 3D natisnjenih izdelkov.

Ne glede na to, ali ste izkušeni strokovnjak ali začetnik, se boste v tej seriji webinarjev sigurno naučiti kaj novega, kar bo izboljšalo vašo storilnost pri simulacijah.

Če želite izvedeti več o SOLIDWORKS Simulation še pred webinarji, si oglejte ta kratek video.

6.5.2020: Making the Right Decisions – FEA Versus CFD – Prijava

20.5.2020: Addressing Vibration Issues – Static Versus Dynamics – Prijava

3.6.2020: Large Assembly Analysis Made Easy – Prijava 

17.6.2020: Topology Optimization – Exploring the AM Space – Prijava 

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/05/learn-how-to-improve-productivity-with-simulation.html