SOLIDWORKS Hitri nasveti – Napredno izbiranje komponent v sestavu

Vsi vemo, da je SOLIDWORKS zelo prilagodljiv in uporabniku prijazen, da lahko ukaze za dokončanje katere koli 3D zasnove enostavno izvedete. Ko gre za ravnanje s kompleksnimi sklopi (povečano število sestavnih delov), bodo mnogi izmed nas iskali posebna orodja za izbiro komponent v sestavih. Poleg privzetega načina izbire (z kliknom na komponento v grafičnem polju ali drevesno strukturo sestava) so na voljo še mnoga druga orodja za izbiro komponent v sestavih.

Poglejmo si orodja za izbiro znotraj SOLIDWORKS, ki omogočajo najlažje načine za interakcijo z izbiro komponent

Do izbirnih orodij je mogoče dostopati iz standardnim orodne vrstice ali z desnim klikom v grafičnem polju

 Magnified Selection: Omogoča izbiro majhne komponente v velikem sestavu, ne da bi spremenili pogled sklopa. Bližnjica na tipkovnici: G.

Select mated to vam omogoča, da z enim klikom izberete komponente, ki so povezane preko Mate funkcije z izbrano komponento.

Ko želite izbrati komponente, ki niso vidna ali so popolnoma zaprta znotraj druge komponente, lahko uporabite Select internal components.

Do vidnih komponent v določenem pogledu (standardnem ali trenutnem) lahko dostopate neposredno z izbiro Select by views.

Select by size lahko enostavno omogoči izbiro komponent, če nastavite velikost v odstotkih in poskrbite, da je dinamična interakcija omogočena za živo interakcijo.

Advanced Component Selection je izbira na podlagi meril ali kategorij, kjer lahko uporabnik izbere komponente glede na kategorijo, pogoje, vrednosti in logičnih operaterjev.

Uporabnik lahko izbiro nastavitev shrani tudi tako, da v polju »Name of search« vnese ime in ga shrani za nadaljnjo uporabo, doda pa ga lahko tudi med priljubljene v meniju »Manage Searches« za hiter dostop v standardni orodni vrstici v spustnem meniju. Ta iskanja po meri lahko tudi izvozite in uvozite kot .sqy in .xml datoteke.