Izdelava naprednih analiz od doma z Structural Mechanical Engineer

Featured Video Play Icon

SOLIDWORKS s ponudbo v družini SIMULIAworks na 3DEXPERIENCE platformi širi simulacijske zmožnosti za SOLIDWORKS uporabnike. Najnovejši in najbolj zmogljiv modul je Structural Mechanical Engineer.

V tem prispevku bomo razložili kaj lahko Structural Mechanical Engineer naredi za vas z odgovorom na tri vprašanja.

  1. Kako lahko v teh zahtevnih časih delam od doma na projektih, ki potrebujejo analize?

Problem: Skupna raba licenc v omrežju je lahko priročna, a je delo od doma lahko zahtevno, saj morda potrebuje VPN povezavo, ki upočasni vaš lokalni računalnik.

Rešitev: Platforma 3DEXPERIENCE vam omogoča prilagodljivost pri  najemu licenc (za 3 mesece ali eno leto), pri čemer vam ni treba upravljati namestitve programske opreme ali skrbeti za nadgradnjo strojne opreme.

  • Ker je 3DEXPERIENCE platforma v oblaku, lahko dostopate do aplikacij za simulacijo od doma, iz pisarni ali na poti. Vse kar potrebujete sta internetna povezava in spletni brskalnik za dostop do Structural Mechanics Engineer aplikacij.
  • Ni treba skrbeti, da bi izbrali oblačnega ponudnika ali imeli več pogodb; za vse skrbi SOLIDWORKS.
  • Platforma vam omogoča izmenjavo informacij v realnem času, izmenjavo lahkih rezultatov simulacije, klepet z drugimi člani ekipe in vodenje avdio ali video pogovorov.
Slika 1: V SOLIDWORKS-u se povežite na 3DEXPERIENCE platformo, shranite in pretvorite vaše CAD modele in dostopajte do naprednih analiz s SIMULIAworks – obenem pa vzdržujte povezanost, sledljivost in asociativnost.

 

  1. Ali imate dovolj programskih in strojnih vire, ko simulacija postane bolj zapletena?

Problem: SOLIDWORKS Simulation Premium je odlično in uveljavljeno MKE (metoda končnih elementov; FEA – finite element analysis) orodje, ki je vgrajeno v SOLIDWORKS. Vendar pa so lahko bolj zapletene simulacije problematične, če se rešitev ne preračuna do konca.

Rešitev: Structural Mechanics Engineer lahko reši bolj zapletene sisteme kot so sočasni nelinearni učinki (statični nizko hitrosti ali dinamični dogodki z visoko hitrostjo), stik s trenjem med različnimi kosi in nelinearni materiali (hiperelastični ali drugi kompleksni materiali) – tudi v scenarijih z velikim premikom ali veliko deformacijo.

  • S svojimi podatki in procesi iz SOLIDWORKS se neprekinjeno povezuje s konektorjem, ki shrani in pretvori CAD geometrijo (in bo kmalu pretvoril tudi simulacijske analize in materiale) iz SOLIDWORKS-a na platformo 3DEXPERIENCE. Lep del je združljivost in sledljivost vaših podatkov. V enem preprostem grafu (slika 2) lahko na primer vidite povezave med vašimi podatki v SOLIDWORKS-u in simulacijskimi podatki na platformi.
Slika 2: V enem samem pogledu si lahko ogledate razmerje med SOLIDWORKS modeli in simulacijskimi modeli. Tu lahko izberete tudi predmet in izberete v kateri aplikaciji ga želite odpreti.

Structural Mechanics Engineer uporablja dokazane Abaqus/Implicit, Abaqus/Implicit Dynamic in Abaqus/Explicit solverje s katerimi lahko rešite vsak strukturni problem.

  • Mnogi strokovnjaki za simulacijo so izbrali Abaqus kot standardno orodje za strukturno simulacijo.
  • Rešite lahko najzahtevnejše težave: dogodke pri nizki hitrosti, kot so gumijasto, zategnjeni vijaki, tritočkovno upogibanje s plastično deformacijo, krivljenje kovin; dogodki srednje hitrosti kot so zaskočni dogodki in hitri dogodki, kot so test padca ali udarci.
  • Široka paleta vrst mrežnih elementov (linearni ali kvadratni) vam omogoča enostavno in natančno reševanje zapletenih težav (trdne šesterokotne opeke, površinske štirikotne ploščice, neprekinjene lupine in drugo). Ustvarite kakovostne mreže ročno ali samodejno.
  • Upoštevanje pravih materialnih lastnosti je ključnega pomena za uspešno in natančno simulacijo. Structural Mechanics Engineer ponuja široko paleto materialnih modelov (hiperelastičnost, plastičnost, viskoelastičnost, lezenje in še veliko več). Edinstvena aplikacija ponuja kalibracijo materiala, tako da lahko preprosto prilagodite krivulje materiala iz preskusnih podatkov v natančne lastnosti materiala za vaše simulacije.
  • Simulacijo zaženite lokalno na vašem računalniku ali na daljavo v oblaku – tako boste lahko dejansko uporabili več strojne opreme, če boste morali rešiti večje simulacije, ki zahtevajo več časa in zahtevajo več računalniških virov. Lepa stvar je, da lahko še vedno delate v SOLIDWORKS-u, medtem ko simulacija teče v oblaku.
Slika 3: Rezultati plastične deformacije trka robotske kosilnice v stebriček pri visoki hitrosti.

 

  1. Ali imajo vaše stranke posebne zahteve za orodja za metodo končnih elementov (MKE), ki jih uporabljate?

Problem: Številne panoge (medicinska, visokotehnološka, vesoljska, avtomobilska in podobno) bodo morda zahtevale, da v svojem inženirskem projektu uporabite posebna MKE orodja.

Rešitev: Mnogi strokovnjaki za simulacije uporabljajo tehnologijo Abaqus za nelinearno strukturno simulacijo, ki jo že desetletja uporabljajo v industriji. Structural Mechanics Engineer se opira na isto preverjeno Abaqus tehnologijo. Naslednji vodniki so lahko koristni, če vaše stranke zahtevajo posebna MKE orodja. Do njih lahko dostopate tako, da kliknete spodnje povezave in za prijavo uporabite svoj SOLIDWORKS ID:

  • Priročnik za preverjanje Abaqus-a: Vsebuje veliko preskusnih primerov, ki zagotavljajo, da izvajanje numeričnega modela daje pričakovane rezultate. Preskusni primeri so dovolj majhni, da jih je mogoče učinkovito izvesti, hkrati pa dobimo rezultate, ki jih je mogoče primerjati z neodvisno izračunanimi rešitvami ali eksperimentalnimi rezultati.
  • Priročnik za merila Abaqus (Benchmarks): Vsebuje primere, ki predstavljajo dokaz, da lahko programska oprema ustvari rezultat merila, ki ga določi zunanji organ ali institucija kot je Mednarodno združenje za inženirsko modeliranje, analizo in simulacijo (NAFEMS). Testi v tem priročniku zadostujejo za prikaz natančnosti in konvergence v primerjavi s primerjalnimi podatki.
  • Priročnik za Abaqus primere: Vsebuje veliko rešenih primerov, iz katerih se uporabniki lahko naučijo, kako izvajati simulacije, ki vključujejo netrivialno fiziko.
Slika 4: Abaqus referenčni model, končna deformirana oblika aluminij profila v tritočkovni simulaciji upogiba – fizični test in rezultati simulacijskega preskusa.

Structural Mechanics Engineer je nova, razširljiva, strukturna simulacijska rešitev za uporabnike SOLIDWORKS-a. Do njega lahko dostopate iz pisarne, doma ali na poti z internetno povezavo. Poleg tega sta SOLIDWORKS in Structural Mechanics Engineer povezana, tako da obstajata neprekinjenost podatkov, asociativnost in sledljivost. Ko boste pripravljeni, lahko rezultate preprosto delite z drugimi v realnem času s spletnim pregledovalnikom.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2020/04/perform-abaqus-high-end-simulations-from-home-with-structural-mechanics-engineer.html