WEBINAR: Remote collaboration in construction with 3D Laser Scanning

IB-CADDY vabi na brezplačni webinar: “Remote collaboration in construction with 3D Laser Scanning”

V četrtek 16. aprila 2020 ob 14:00. PRIJAVA

O webinarju:

Delovna mesta postajajo vse bolj oddaljena in digitalno povezana. V webinarju bomo obravnavali, kako lahko z gradbišča v vašo organizacijo prinesete digitalne podatke s pomočjo 3D laserskega skeniranja. Kako lahko zbrane podatke uporabite za ustvarjanje dokumentacije, izvajanje kontrole kakovosti in vizualizacijo končnih objektov. Pogledali bomo tudi kako lahko delite skenirane podatke znotraj vašega podjetja in z zunanjimi partnerji ter s tem zagotovite, da lahko vsi sodelujejo in sledijo projektu.

V videu sledi prikaz implementacije Laserskega Skenerja FARO Focus na več nivojih načrtovanja in gradnje.

Laserski skener Faro Focus je primeren za različne naloge. Vse bolj se uveljalja v gradbeni panogi kot pomoč pri načrtovanju in kontroli. Na sliki je prikaz skeniranja lesenega ostrešja z namenom kontroliranja pozicij vseh elementov.
Programska oprema FARO Scene je namenjena procesiranju in registraciji podatkov, to je zlaganju posameznih skenov v logično celoto. V FARO Scene lahko pregledujemo podatke tako v 3D pogledu kot tudi v prerezih, kot je recimo tlorisni prerez imenovan Overview Map.
V webinarju bomo omenili tudi programsko opremo FARO BuildIT Construction, ki je namenjena analiziranju zajetih podatkov. BuildIT Construction omogoča analiziranje na sami lokaciji skeniranja, kar omogoča hitre odločitve za nadaljevanje dela.
Poleg programske opreme za analizo podatkov FARO ponuja programske rešitve FARO AsBuilt, ki na podlagi oblaka točk omogočajo modeliranje CAD modela realnega stanja objekta. S samostojno različico programske opreme FARO AsBuilt Modeler je Faro vpostavil povezavo med skeniranimi podatki in CAD modelirniki, ki ne podpirajo uvoza oblaka točk. Več o tem si lahko preberete tudi v FARO As-Built Modeler.

Webinar je brezplačen. Prosimo, da se na webinar prijavite preko obrazca na SPLETNI STRANI IB-CADDY.

Prijavite se lahko tudi preko telefona na 01 566 12 55 ter na info@ib-caddy.com.

 

Veselimo se vaše udeležbe vas v upanju na sodelovanje na področju 3D skeniranja lepo pozdravljamo.