FARO As-Built Modeler

Od skeniranih podatkov do CAD okolja

Programska oprema FARO As-Built ™ Modeler omogoča AEC strokovnjakom AEC ustvarjanje CAD in BIM geometrije s pomočjo iz realnosti zajetih 3D podatkov. Ustvarjeno geometrijo je zahvaljujoč standardnim formatom mogoče uporabiti v katerem koli CAD sistemu, ki je na voljo na trgu. Prav tako tudi v tistih, ki še ne podpirajo oblakov točk.

Prednosti, ki jih ponuja AsBuilt Modeler so poleg najhitrejšega in najbolj neposrednega načina prikazovanja tudi upravljanje oblakov točk neomejene velikosti, ne glede na njihov vir. Zmogljive in enostavne funkcionalnosti programske opreme pospešujejo produktivnost oblikovanja s pomočjo zastavljenih delovnih tokov, katerih rezultat so natančni CAD modeli, ki se popolnoma prilegajo z zajetim okoljem.

Prenesi 30 dnevni trial AsBuilt Modeler

Ključne funkcije

  • Prost uvoz zajetih oblakov točk točk in mrežnih modelov tako iz FARO kot tudi drugih rešitev za skeniranje (brez omejitev velikosti podatkov)
  • Neposredno prenos meritev in koordinat v Word, Excel ter v podprte CAD sisteme, kar omogoča nadaljno uporabo podatkov prednostnih orodij za oblikovanje.
  • Enostaven izvlek ravnin iz kompleksne geometrije oblakov točk,in združevanje v zaprte površinske modele.
  • Ustvarjanje video preletov blakov točk in modeliranih podatkov, kar zagotavlja impresivno vizualizacijo stanja projekta.

Delovni tok od 3D skenerja preko As-Built Modeler do SOLIDWORKS-a

Delovni tok se začne z zajemom podatkov prostora s FARO Focus 3D skenerjem. Nato se zajete podatke obdela v programski opremi SCENE in iz njih ustvari oblak točk celotne zajete geometrije. Z uvozom oblaka točk v programsko opremo AsBuilt Modeler in s pomočjo zmogljivih funkcij se na podlagi zajetih točk ustvari ravnine ter cilindre ki se jih poveže v zaprte površinske modele. Za zahtevnejše geometrije AsBuilt Modeler ponuja funkcijo prerezov. Površine ustvarjene v AsBuilt Modelerju se lahko izvozi kot DXF, IGES ali STEP format, kar omogoča uvoz podatkov v SOLIDWORKS okolje, kjer se nato nadaljuje z naprednejšim modeliranjem.