DraftSight 2020

Izšla je nova verzija DraftSight 2020, ki je sedaj na voljo uporabnikom. Glede na izjave uporabnikov, ki so testirali testno verzijo, lahko govorimo na splošno o najboljši verziji do sedaj.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj novosti.

V tej zelo pričakovani izdaji so številne praktične novosti, ki so razvrščene v tri glavne teme:

1.Več produktivne avtomatizacije

Na primer, DraftSight 2020 lahko sedaj samodejno doda in razvrsti dimenzije na vaših risbah, kar lahko prihrani veliko delovnih ur in pomaga izboljšati izgled vaših risb.

  • Samodejno dimenzionirajne risb.

Sedaj lahko samodejno dimenzionirate risbe, s čimer prihranite ure dela na risbi, izboljšate skladnost in zmanjšate dolgočasne ročne naloge.

 

  • Samodejna razporeditev dimenzij na risbi.

Za dimenzije lahko sedaj določite odmik, ki se bo upošteval med samodejno raporeditvijo dimenzijami.

Prihranite lahko ure mučnih prilagoditev – vaše risbe z nekaj hitrimi kliki izgledajo elegantne in profesionalne.

 

  • Kontrola nad točnim odmikom med dimenzijami

Po uporabi ukaza Auto Arrange lahko preprosto prilagodite odmik med dimenzijami v oknu Dimension palette.

Odmike prilagodimo za predhodno izbrane ali skupine dimenzij.

 

  • Spreminajne izgleda puščic

Sedaj lahko hitro spremenite izgled puščic. Preprosto kliknite na točko puščice, da se prikaže seznam možnih oblik puščic.

        

  • Samodejno prilagajanje dimezijskih linij med spremembo pozicije dimenzij

Sedaj ko dimenzijo premaknete na drugo stran geometrije, se vrzeli v liniji dimenzije dosledno ustvarijo in prekrite linije se samodejno obrežejo

 

2. Obsežnejše migracije podatkov z AutoCAD

Večina 2D uporabnikov je v obstoječih datotekah ustvarila AutoCAD dinamične bloke. DraftSight 2020 sedaj podpira dinamične bloke in ohrani popolno inteligentno konfiguracijo. Uporabniki DraftSight lahko preprosto kliknejo na uvožene bloke in preklopijo med različnimi velikostmi, oblikami in usmeritvami enega samega bloka, podobno kot v AutoCAD-u. Uporabniki AutoCAD-a lahko lažje kot kdaj koli prej preidejo na DraftSight z velikim zaupanjem pri podprtosti starih podatkov.

3. Bolj racionalizirani delovni tokovi

Dassault Systemes, poleg elegantnih 2D orodij za risanje v DraftSightu, ponuja tudi bogat portfelj izdelkov s katerim lahko izkoristite popoln delovni tok. Na primer, sedaj lahko znotraj DraftSight 2020 z integriranim 3D Content Central preprosto povlečete in spustite 2D vsebino iz 3D Content Central. S tem, da uporabite obstoječe vsebino, izboljšate skladnost in prihranite čas.

  • Uporabite 2D vsebino iz središča 3D Content Central neposredno v Task Pane podoknu v DraftSight

Sedaj lahko poiščete 2D komponente v Task Pane oknu na zavihku 3D Content Central neposredno v sistemu DraftSight 2020 – geometrijo preprosto povlečete in spustite kot blok v vaš DraftSight dizajn.

 

 

  • Zavihek Add-ins je sedaj preimenovan v Power Tools

 

  • Opcije izvoza imajo svoj zavihek Export za lažji dostop

Opcije izvoza, ki so bile predhodno dostopne samo iz spustnega menija pod File, so sedaj dostopne v svojem zavihku

 

  • Opcije dodajanja priponk so premaknjene v svoj zavihek Attach iz Import zavihka za lažji dostop

Novo verzijo DraftSight 2020 si lahko prenesete iz naslednje povezave: https://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/download-draftsight/?wockw=Draftsight .

Naj omenimo še, da Microsoft in Apple planirata ukinitev podpore za njihove starejše operacisjke sisteme, kar pomeni da tudi DraftSight ne bo več podprt za le te. DraftSight 2020 bo zadnja verzija, ki bo delovala na Windows 7 in 8 (32 in 64 bitni operacijski sistemi) in Mac 10.12 (Sierra).