Tolerance Based Machining (TBM) izboljšave

Featured Video Play Icon

CAMWorks vtičnik TBM (”Tolerance Based Machining”-obdelave na osnovi toleranc), ki seveda deluje tudi v SOLIDWORKS CAM, nam olajša izbiro obdelovalnih strategij za naše operacije. Deluje tako, da izkorišča SOLIDWORKS-ove dimenzije, tolerance in kvaliteto površin z ustreznimi oznakami. Več o TBM si lahko preberete v članku.

Določitev obdelovalnih strategij struženja in  2,5-osnih obdelav glede na parametre geometrijskih toleranc (GD&T) z uporabo pogovornega okna TBM

V CAMWorks 2019 in SOLIDWORKS CAM Professional 2019 je bila dodana opcija določitve obdelovalnih strategij struženja in 2,5-osnih obdelav posameznim značilkam glede na parametre geometrijskih toleranc. To opcijo najdemo ob odprtju Run pogovornega okna v zavihku CAMWorks TBM / SolidWorks CAM TBM.

Kot dodatek pa je dodana tudi opcija preglasitve prepoznave tolerančnega območja (Recognize tolerance range) in prepoznave ISO 286 (Recognize ISO 286 limit and fits) z uporabo značilnosti geometrijskih toleranc.

 

Zavihka GD&T Mill ter GD&T Turn v TBM – Settings pogovornem oknu

Opcija določitve obdelovalnih strategij za rezkanje in struženje glede na tolerančne pogoje, definirane z GD&T parametri, je bila dodana pod zavihka GD&T (Mill) ter GD&T (Turn). Zavihka najdemo v Settings pogovornem oknu zavihka CAMWorks TBM / SOLIDWORKS CAM TBM.

 

Prispevek je povzet po članku Avstralskih kolegov iz NC Tools. Članek dostopen na https://nctools.com.au/camworks-tbm/

Za dodatne informacije smo dostopni na info@ib-caddy.si ali 01 566 12 55