Sinterit Studio 2019 – Programska oprema za SLS 3D tiskanje

Dandanes proizvajalci 3D tiskalnikov prav tako razvijejo svojo programsko opremo, ki omogoča enostavno, hitro, zanesljivo in brezskrbno opravljanje 3D tiskalnika. Poleg tega imate tudi podporo s strani proizvajalca, ki vam pomagajo pri vprašanjih ali komplikacijam.

Sinterit Studio 2019 je programska oprema podjetja Sinterit v kateri pripravite željene modele za tiskanje na Sinterit tiskalnika Lisa in Lisa Pro. Program je hiter, enostaven za uporabo, po korakih vas vodi skozi celoten proces ter omogoča pošiljanje informacij preko WiFi povezave.

Preko programa posodabljate strojne programske opreme tiksalnikov (firmware) ter imate dostop do navodil za uporabo tiskalnika, programske opreme  Sinterit Studio 2019 ter navodila za postavitev in orientiranje modelov.

 

RAZLIČICE

Sinterit Studio 2019 se deli na na štiri različice, ki omogočajo dostop do večjega števila materialov in celo dostop do odprtih parametrov. Odprti parametri vam omogočajo tiskanje z materiali drugih proizvajalcev. S časoma, ko se pridobijo izkušnje lahko s spreminjanjem parametrov pridobite različne togosti in podrobnosti z istim materialom.

Tabela 1: Dostopni materiali pri različnih verzijah programa Sinterit Studio 2019

 

S tiskalnikom Lisa je vključen Sinterit Studio, pri Lisa SET pa Sinterit Studio Profiles. Podobno je pri tiskalniku Lisa Pro s tem, da je s tiskalnikom vključena verzija Sinterit Studio Open z Lisa Pro SET pa Sinterit Studio Advanced. V koloikor želite zmoglivejšo različico, ki ni vključena s tiksalnikom, je le to potrebno doplačati.

Tabela 2: Kompatibilnost različice programa s tiskalniki

 

PRIPRAVA TISKA

1. PREDNASTAVITVE – Preset

Prvi korak so prednastavitve, kjer določite:
– Model tiskalnika (Printer Model)
– Vrsta materiala (Powder Type). Določanje vrste materiala določi velikost delovnega območja z idealnimi pogoji (zeleno območje). Pri nekaterih material imate celo možnost izbrati togost natisnjenega kosa.
– Višina sloja (Layer Height [mm]). Ta faktor vpliva na hitrost tiskanja ter izrazitost detajlov.
– Napredne nastavitve (Advanced Options). Te nastavitve so namenjen samo za izkušene uporabnike Sinterit tiskalnikov.

 

2. POSTAVITEV MODELOV – Models

Uvozite 3d modele (stl, fbx, dxf, dae, obj, 3mf in 3ds), katere želite tiskati in jih orientirate po navodilih proizvajalca. Ni možnosti samodejne orientacije in gnezdenja modelov, saj le uporabnik razume katera so njihova kritična področja in funkcije. Na podlagi tega in s pomočjo vodnika s strani Sinterita, se modele ustrezno orientira za uspešen in kvaliteten izdelek.
– Zeleno območje prikazuje idealne pogoje in zagotavlja kvalitetne kose, rumeno že označuje možnost deformacije, rdeče pa že kritično in se ga izogibamo.
– Možnot je preveriti stike, modele množiti ter samodejno pozicioniranje v zelenem območju.

 

3. RAZREZ IN IZDELAVA KODE – Slice

Slice oz. razrez generira .scode na podlagi izbranih prednastavitev in vstavljenih modelov za tiskanje na Sinterit tiskalniku Lisa ali Lisa Pro.
– Datoteko prenesete na tiskalnik preko USB ključka ali WiFi povezave (glej korak PRINTERS)
– Prav tako se vam generira poročilo o času tiska, porabi materiala in najpomembneje koliko FRESH prahu je potrebno dodati prahu, ki vam ostane po tisku. To je obvezen korak za ponovno uporabo prahu.

 

4. PREDOGLED – Preview

Ogled poti laserja za posamezni sloj. Priročno za preverjanje uspešnost tiska saj se neopazne napake na modelih opazijo na generirani kodi.

 

5. TISKALNIKI – Printers

Sledenje stanju vaših Sinterit tiskalnikov v skupnem omrežju (samo preko WiFi povezave).
Možni sta dve funkciji:
– pošiljanje .scode kode za tiskanje
– ogled notranjosti tiskalnika preko integrirane kamere

 

Sinterit Studio se z meseca v mesec izboljšava z novimi funkcijami, ki omogočajo uporabniku enostavno in udobno izkušnjo.

Za več informacij nam pišite na info@ib-caddy.si