Poenostavite velike sestave s SOLIDWORKS 2019

Large Design Review je opcija, ki je na voljo v SOLIDWORKS že vrsto let in uporabnikom omogoča hitro odpiranje zelo velikih sestavov, kar omogoča hitri pregled oblikovanja. Z Large Design Review uporabniki imajo dostop do drevesne strukture, možnost uporabe hitrih manipulatorjev pogledov za hitro vizualizacijo in premikanje po sestavu. Omogoča tudi merjenje, izdelavo prerezov, skrivanje in prikazovanje sestavnih komponent ter možnost ustvarjanja animacijskega ogleda sestava katera predstavljajo dragocena orodja za pregled velikih sestavov.

V SOLIDWORKS 2019, Large Design Review je nadgrajen z opcijami spreminjanja sestava. Referenčne geometrije, kot so ravnivne ali osi so dostopne kakor tudi Mate opcije s katerimi lahko izvedemo spremembe sestavljanja sestava. Lahko prikaženo ali skrijemo skice (Sketch) katere lahko uporabljamo za dodajanja relacij (Mate) med komponentami ali za vizualni pregled.

Če je potrebno odstraniti določene komponente katere niso več potrebne v sestavu to lahko sedaj izvedemo z novo opcijo Edit Mode znotraj Large Design Review.

Nove komponente je možno dodati v sestav na isti način kot bi to naredili v klasičnem sestavu in jih pozicionirate na ustrezne položaje z dodajanjem relacije med komponentami. Dodajanje relacij med komponentami je omogočeno na isti način kot v klsičnem sestavu vključno z uporabo Quick Mate opcije.

Komponente opremljene z Magnetic Mates opcijami, katere lahko pozicioniramo z uporabo magnetih točk nam prihrani veliko časa na pozicioniranju komponent pri velikih postavitav objektov.

Spreminjanje konfiguracij je tudi pogosto uporabljena opcija v procesu dela znotraj sestava, ki je sedaj na voljo z novimi opcijami Large Design Review.