CAMWorks – napredna pametna proizvodnja na osnovi integrirane CAM programske opreme

 

Digitalne tehnologije in industrijski internet stvari (Industrial Internet of Things oz. IIOT) so omogočile vzpostavitev četrte industrijske revolucije oz. Industrije 4.0. Digitalne tovarne oz. proizvodnja temelječa na digitalnih tehnologijah uporablja polno opisane modele (t.j. MBD – Model Based Design), ki na modelu vključujejo tudi proizvodne informacije (PMI – Product Manufacturing Information).

CAMWorks podpira proizvodnjo temelječo na tolerancah (TBM – Tolerance Based Machining), ki avtomatično izbere strategijo obdelave glede na MBD in PMI tolerance in tako avtomatično spozna simbole za površinske obdelave in nato avtomatično izbere pravilno tehnologijo obdelave, ki zagotavlja zahtevano tolerančno točnost in površinsko obdelavo.

CAMWorks je edini CAM program, ki kombinira ta sodoben tehnološki pristop s prepoznavanjem gradnikov modela kar temelji na njegovi tehnološki bazi. Na ta način lahko avtomatiziramo večino programerskega dela. Če to primerjamo s tradicionalnimi CAM program, prihranek lahko dosega do 90%, obenem pa na tak način izboljšamo kakovost izdelanih programov in posledično hitrejše vračilo investicije.

Zahvaljujoč visoki stopnji integrirane avtomatizacije je SOLIDWORKS izbral CAMWorks za svoj CAM program, katerega je poimenoval SOLIDWORKS CAM. To je nov, povsem integriran CAM sistem za SOLIDWORKS. Pomembno je, da so vsi podatke v SOLIDWORKS CAM-u povsem združljivi s CAMWorks-om.
CAMWorks je sicer prvi produkt, ki je pridobil SOLIDWORKS-ov naziv Zlati partnerski produkt za CAM in je že vrsto let zlati standard za CAM obdelavo SOLIDWORKS modelov.

Integrirana CAD/CAM okolja so prihodnost. Ker CAMWorks teče znotraj SOLIDWORKS-a, so odpravljene težave, ki se pojavijo med prenašanjem podatkov od enega programa do drugega in nazaj. Tako smo lahko mirni, ker integriranost CAMWorks-a in SOLIDWORKS-a omogoča, da je model vedno točen. Če oz. ko se model spremeni, se ažurirajo tudi vse poti orodij. Še več: CAMWorks svoje podatke zapisuje neposredno v SOLIDWORKS datoteke. Tako konsistentnost zagotovimo tudi pri prenašanju oz. pošiljanju modelov. Vse omenjeno zmanjšuje možnost uporabniških napak in nepotrebnega dela s popravki.

CAMWorks Volumill omogoča visokohitrostno obdelavo (ultra high performance toolpath generator for high speed machining), kar lahko pohitri obdelavo tudi za do 500%.

CAMWorks je kompleten CAD program za pripravo programov tako za vertikalne ali horizontalne obdelovalne centre, kompleksne 5-osne rezkarje, 2 ali 4-osne stružnice, stroje za žično obdelavo kot tudi za kompleksne rezkalno-stružne (mill-turn) centre. CAMWorks vključuje tudi odprt programerski vmesni (API – Application Programming Interface) tako, da lahko tudi sami napišemo rutine za dodatno avtomatizacijo opravil.

Velja tudi omeniti, da se CAMWorks zaveda, da samo programska oprema za dobro uporabo ni dovolj. Zato je dosti vložil v izgradnjo mreže zastopnikov po vsem svetu in usposabljanje in certificiranje inženirjev za podporo.

CAMWorks – Programiraj pametneje – Na stroju obdeluj hitreje