SOLIDWORKS Visualize Benchmarks

Za lažjo odločitev pri nakupu grafične kartice uporabite spodnjo tabelo zmogljivosti najpogostejših grafičnih kartic NVIDIA pri renderiranju s SOLIDWORKS Visualize. Prikazuje pričakovano zmogljivost, ki jo lahko dosežete s testiranimi grafičnimi karticami. Vsi testi so bili izvedeni z enako strojno opremo in enakimi nastavitvami projekta. Primerjajte zmogljivosti renderiranja in investirajte v najprimernejšo grafično kartico.

Kliknite tukaj, če želite prenesti isti SOLIDWORKS Visualize testni (benchmark) projekt in izvedite test še na vaši delovni postaji. Projekt je že pripravljen za renderiranje. Da bi dosegli konsistentne rezultate, ne spreminjajte kamere, osvetlitve ali katertihkoli drugih nastavitev.

Izvedba testov:

  • Viewport FPS:  Izberite ločljivost, ki je navedena na vrhu stolpca, in omogočite Accurate mode. Nato opazujte spodnji del zaslona – ko test doseže 500 prehodov, bodite pozorni na število prehodov na sekundo (Passes per second).
  • Offline Render: Izberite ločljivost, ki je navedena na vrhu stolpca, izberite Accurate mode s 500 prehodi in JPG format. Ko je render končan, opazujte čas, ki je bil potreben za dokončanje (minute:sekunde).

Opomba: Testiranje enake strojne opreme z novejšo verzijo SOLIDWORKS Visualize in gonilnikov NVIDIA lahko zaradi boljše učinkovitosti pokaže večjo zmogljivost.

Testi so bili izvedeni le z uporabo grafične kartice (GPU-only mode), tako da procesor ni imel vpliva na rezultate. Tudi sami izberite GPU-only mode.

Zmogljivost relativno na procesor (CPU):

Testi izvedeni na delovni postaji s procesorjem Intel Xeon E5-2697 V3 (14 jeder, 3.6 GHz), 32GB RAM, z operacijskim sistemom Windows 7 64-bit SP1, z uporabo NVIDIA Iray tehnologije in gonilniki verzije 375.86. Testiranje zmogljivosti izvedeno z uporabo internih NVIDIA Iray testov pri HD ločljivosti.

Testi izvedeni na delovni postaji s procesorjem Intel  Xeon E5-2697 V3 (3.6 GHz, 14 jeder), 32GB RAM, z operacijskim sistemom Windows 7 64-bit SP1, z uporabo tehnologije NVIDIA Iray 2015 in gonilniki verzije 252.06.