Oblikovanje in priprava pločevinskih kosov v SOLIDWORKS-u

Popularni CAD (computer-aided design) program SOLIDWORKS je vse bolj uporabljen v svetu. Zaradi naprednega razvoja programa in enostavnosti funkcij, je načrtovanje kosov v SOLIDWORKS-u za mnoge inžinirje postalo bolj enostavno in hitro.

Predstavljamo vam nekaj razlogov zakaj je CAD program SOLIDWORKS primerno orodje za načrtovanje pločevinskih kosov na katerih nato pripravimo proces razreza v SigmaNEST.

  1. Risanje končnih zvitih oblik pločevinskih kosov

SOLIDWORKS je eno izmed najbolj naprednih orodij za razvijanje pločevinskih kosov. Z močnin in naprednim modulom Sheet Metal imamo možnost avtomatsko razviti zvite pločevinske kose. SOLIDWORKS-ovo avtomatizacijo razavijanja lahko uporabimo tudi za SigmaNEST vmesnik SOLIDWORKS Import, ki nam v SigmaNEST uvozi razvite oblike pločevinskih kosov z upoštevanjem krivilnega razmerja (bend deduction in k-factors) za razvito pločevino. Krivilno razmerje je pomembno za natančno velikost razvite pločevine, da imamo po zvijanju kosa na stroju točne dimenzije zvite pločevine. Uporabniki naj raje uporaljajo v SOLIDWORKS-u integrirano krivilno razmerje, kot pa da se zanašajo na sekundarno programsko opremo, da zagotovijo natančno krivilno razmerje razvitih kosov.

 

 

 

  1. Prenos lastnosti kosov iz konstrukcije v proizvodnjo

Konstrukcijske lastnosti kosa, katere se dodajajo med razvojem, se prenesejo v SigmaNEST. Prenos je omogočen za avtomaske lastnosti kosa kot so debelina pločevine, material, ime datotek kakor tudi za ročno vpisane lastnosti (Custom Properties) kot so število krivin na pločevinskih kosih, ki lahko omogočajo natačnejši izračun cene izdelave kosa znotraj SigmaNEST. Lastnosti se lahko tudi uporabijo pri uvozu SOLIDWORKS datotek v SigmaNEST, saj lahko datoteke  filtriramo po lastnostih in naredimo pripravo razreza samo za izbrane kose. Omenjena praksa uporabe SOLIDWORKS lastnosti odpravlja dodatni čas ponovnega vpisa lastnosti v sekundarne programe in odpravlja možnost napak pri pripravi kosov za razrez.

  1. Več-telesni pločevinski kosi

 SigmaNEST podpira uvoz SOLIDWORKS-ovih več-telesnih pločevinskih kosov. Zato uporabniki niso več omejeni na risanje vsakega kosa v svoji datoteki. To zagotavlja uporabnikom enak okvir kot pri oblikovanju posameznih kosov za sestav. S tem prihranimo na času modeliranja posameznih delov. Oblikovanje za proizvodnjo je bilo sprejeto v številne vidike v industriji in, ker se uporaba SOLIDWORKS-a za industrijsko oblikovanje še naprej povečuje, je nujno, da se uporabijo smiselne oblike načrtovanja, ki bodo omejile proizvodne stroške in hkrati izpolnjevale pričakovanja kupcev.