SOLIDWORKS Treehouse 2019

SOLIDWORKS Treehouse je samostojna aplikacija za gradnjo in upravljanje projektnih sestavnih struktur z uporabo intuitivnega in preprostega grafičnega vmesnika. S Treehouse-om lahko pred izdelavo modelov v SOLIDWORKS-u nastavite strukturo datotek svojega izdelka.

 

Glavne značilnosti SOLIDWORKS Treehouse:

  • Razporedi sestave, kose in risbe
  • Uvozi in uredi obstoječe sestave
  • Ustvari nove konfiguracije
  • Izvozi v SOLIDWORKS dokumente
  • Shrani Treehouse Layout

SOLIDWORKS Treehouse 2019 prinaša nove izboljšave za boljšo in enostavnejšo kontrolo nad ustvarjanjem SOLIDWORKS projektne predloge ali pregled obstoječih projektnih SOLIDWORKS sestavov.

Custom in Configuration-specific Properties

Komponentam, katere dodajamo v projektni sestav, lahko sedaj vpišemo lastnosti in vrednosti na isti način kot je to že omogočeno v SOLIDWORKS-u. Na voljo imamo vpisati lastnosti pod Custom Properties ali pa, če uporabljamo konfiguracije, na komponentah pod Configuration Specific.

 Prikaz drevesne strukture sestava z lastnostmi

Poleg shematskega prikaza sestavljenega projektnega sestava imamo možnost prikaza sestava v obliki SOLIDWORKS drevesne strukture. Poleg seznama komponent se nam sedaj v oknu prikažejo tudi vse vpisane lastnosti in vrednosti Custom Properties (imena lastnosti črne barve) in Configuration Specific (imena lastnosti modre barve). Sivo obarvane celice pa nam povedo, da komponenta nima vpisane določene lastnosti.

Dodajanje več datotek hkrati

Namesto dodajanja posamezne obstoječe SOLIDWORKS komponente v projektni sestav znotraj Treehouse strukture, imamo sedaj možnost dodajanja več datotek hkrati. To naredimo z Drag&Drop opcijo iz Windows Raziskovalca. Komponente lahko dodamo v glavni sestav ali v željeni podsestav.

Opozorilo med dodajanjem kompleksnih komponent v Treehouse

V primeru, da želimo v projektu uporabiti kompleksen kos, nas program sedaj upozori, če vsebuje model večje število površin oziroma trikotnikov.

Opozorilo se pojavi v primeru če dodamo kos, ki ima:

  • Več kot 3,500 površin in več kot 150,000 trikotnikov
  • Več kot 300,000 trikotnikov

Dodatne opcije nastavitev v SOLIDWORKS Treehouse 2019           

  • Skrivanje končince SOLIDWORKS datoteke

Možnost skrivanja končnice datoteke (*.sldprt, *.sldasm, *.slddrw) v imenu. S tem pridobimo na prostoru za prikaz imena komponente.

  • Skrivanje slike komponente

Možnost skrivanja slike kompomentne. Opcija nam omogoča, da strnimo shematski prikaz po višini.

  • Prikaz lastnosti komponent namesto imena

V shematskem prikazu imamo sedaj možnost, da namesto imena datoteke, prikažemo vrednost ene od lastnosti iz Custom ali Cofiguration Specific Properties.

  • Izvoz slike komponente v excel kosovnici

Iz SOLIDWORKS Treehouse 2019 lahko sedaj v kosovnico izvozimo slike posameznih komponent za lažjo predstavo modelov v kosovnici. Kosovnico lahko izvozimo v excel datoteko.