Novosti v SOLIDWORKS CAM 2019

Težko je verjeti, da se bliža že nova verzija SOLIDWORKS-a. Preteklo je že celo leto odkar imamo SOLIDWORKS CAM, ki je narejen na podlagi CAMWorks-a. Skozi to prvo leto smo sodelovali veliko časa z uporabniki in videli neverjetne stvari, ki so jih izdelali in pridobili veliko povratnih informacij za prihodnje različice!

Poglejmo nekaj ključnih funkcij SOLIDWORKS CAM-a za 2019.

 

Hitra obdelava (HSM) – VoluMill

Zaradi višanja konkurence proizvoda po svetu, je zelo pomembno čim bolje izkoristiti vse vidike proizvodnega procesa. 2018 SOLIDOWRKS CAM Proffessional nudi Volumill strategijo obdelave za podaljšanje življenjske dobe orodja in skrajšanje časa obdelave.

V SOLIDWORKS 2019 bodo imeli uporabniki na voljo dve novi možnosti v Volumill-u: Obdelava ostanka materiala (Rest Machining) in oboje smerno (Zigzag) obdelavo za konstantno obdelavo večjih kosov. Nova dodatka bosta omogočila uporabo hitre obdelave (HSM) pri večih strategijah obdelave za krajšanje časa obdelave in izboljšati izkoristek stroja.

 

Strategije obdelave (Machine-Specific Rules)

Zaradi trenutne dostopnosti CNC opreme je na trgu veliko ponudnikov, ki pokrivajo števina področja obdelave. Pogosto lahko najdete delavnice z laserji, plazmo rezkarji in stružnicami, kot odgovor na povpraševanje po proizvodnjah, ki imajo ‘vse na enem mestu’. SOLIDWORKS CAM 2018 je omogočal uporabnikom shraniti pravila obdelave na podlagi geometrij in vrste materiala. V SOLIDOWORKS 2019 bodo uporabniki lahko določili gradnike geometrij in materiale za specifične stroje. Ta razširjena funkcionalnost bo omogočila podjetjem bolj natančno standardizirati svoj proizvodni proces.

 

Obdelava na podlagi toleranc (Tolerance-Based Machining)

Obdelava na podlagi toleranc (TBM) je v SOLIDWORKS 2018 pričela z razumevanjem toleranc na rezkanih komponentah. S SOLIDWORKS 2019 pričetkom bodo uporabniki lahko to avtomatizacijo razširili na vrtljive komponente za struženje z uporabo SOLIDWORKS CAM Proffessional paketa. Z dodatnim prepoznavanjem gradnikov na ravninah bo možno samodejno prepoznavanje strategij obdelave za zunanje (OD) in notranje (ID) stružne geometrije.

 

Prilagajanje poti orodja za vogale in krožne loke

Pri izdelavi standardnih poti orodij kakor so žepki je lahko potrebno prilagoditi hitrost pomika ko se orodje sreča s kotom, da ohranimo tolerance ali zahtevano končno površino. V SOLIDWORKS 2018 je bilo potrebno uvesti te spremembe med post-procesiranjem. S SOLIDWORKS 2019 bodo uporabniki imeli možnost določiti te spremembe v zavihku s parametri (feeds/speed) ročno ali vklopili samodejni izračun glede na standarde industrije. Ko je ta možnost vklopljena bo SOLIDWORKS CAM uveljavil spremembe na vsakem ostrem kotu in loku v orodni poti. To omogoča doseganje zahtevanih toleranc ali kvaliteto končne površine določene pri procesu oblikovanja.

 

SOLIDWORKS CAM 2019 vam omogoča racionalizirati vaš proizvodni proces z zajemanjem standardnih potekov dela, branjem MBD toleranc in podaljšanje življenjske dobe orodja in opreme.

Več o SOLIDWORKS CAM produktih kliknite tukaj.

 

Vir: http://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2018/09/whats-new-in-solidworks-cam-2019.html