Markforged ekosistem: poenostavljena proizvodnja

Markforgedov ekosistem združuje strojno opremo, programsko opremo in materiale za brezhibni potek proizvodnje.

Izjemno močni 3D natisnjeni deli so ključna prednost podjetja Markforged in eden od glavnih razlogov, zakaj se podjetja odločajo za Markforged rešitve za aditivno proizvodnjo. Prvi korak k izdelavi močnih delov s tiskalniki Markforged je konfiguracija nastavitev tiskanja v programu Eiger. Te nastavitve lahko vplivajo na moč (zmogljivost) dela, nekatere bolj kot druge. Jasno je na primer, da bo zaradi dodajanja neprekinjenih ojačitvenih vlaken del bistveno močnejši; manj jasno pa je, kakšen vpliv bo imelo dodajanje dodatnega stenskega sloja ali prilagajanje gostote polnila. Poleg tega so zaželeni močni deli, vendar ne na račun prevelikega povečanja stroškov materiala in časa tiskanja. Idealne nastavitve tiskanja zagotavljajo močan del, ki je izdelan učinkovito – del, ki uravnoteži izboljšanje trdnosti z minimalnim povečanjem stroškov in časa tiskanja.

Uporabniki Markforged lahko s pomočjo orodja Simulation preučijo, kako spremembe nastavitev tiskanja vplivajo na zmogljivost dela, ter optimizirajo stroške in čas tiskanja. Vendar je za simulacijo potreben znan primer uporabe – kako bo del obremenjen in kako bo sodeloval z drugimi predmeti, ko bo v uporabi – kar je pogosto neznanka.

Performance Advisor, nedavni dodatek k programski opremi, samodejno optimizira nastavitve tiskanja za močnejše dele, hkrati pa zmanjšuje stroške in čas tiskanja. Uporabite ga lahko za izboljšanje zmogljivosti delov brez obsežnega uporabniškega vnosa ali posebnega znanja o primerih uporabe.

Potem je tu še Inspection, Markforged-ova prilagodljiva proizvodna platforma, ki integrira AI s 3D-tiskanjem. Ponuja kalibracijo tiskalnika, vmesno kontrolo delov med procesom z uporabo laserskega skeniranja in avtomatizirana poročila o kakovosti za zmanjšanje proizvodnih stroškov, pospešitev časa do trga in izboljšanje produktivnosti proizvodnje z inteligentno avtomatizacijo in analizo podatkov.

Primer Farason Corporation: okretnost in učinkovitost pri pakiranju

Farason Corporation, proizvajalec strojev za pakiranje, uporablja tehnologijo Markforged za razvoj prilagojenih hibridnih delov za ravnanje s steklenicami šamponov nepravilnih oblik. Njihova rešitev je zmanjšala velikost, težo in število delov, hkrati pa vključila zaupanja vredne komponente prijemal.

FARASON CORPORATION – primeri aplikacij

Izboljšanje zmogljivosti strojev

Tiskani deli Markforged izboljšajo učinkovitost vašega pakirnega stroja na več načinov:

  • Prilagoditev: Kompleksne geometrije omogočajo optimizirane komponente, prilagojene specifičnim aplikacijam pakiranja
  • Zmanjšanje teže: lahki materiali izboljšajo učinkovitost stroja in zmanjšajo obrabo gibljivih delov
  • Trdnost: ojačitev z neprekinjenimi vlakni zagotavlja industrijsko vzdržljivost kritičnih komponent
  • Hitra iteracija: hitre spremembe dizajna in izdelava prototipov vodijo do hitrejšega reševanja problemov in inovacij

Prednosti pri izdelavi strojnih komponent

Markforged ponuja pomembne prednosti pri izdelavi strojnih komponent:

  • Stroškovno učinkovita proizvodnja majhnih količin: odpravlja potrebo po dragem orodju ali dolgih dobavnih rokih za zunanje dele
  • Izdelava na zahtevo: po potrebi natisnite nadomestne dele ali nadgradnje, kar zmanjša stroške zalog in izpade strojev
  • Svoboda oblikovanja: Ustvarite optimizirane geometrije, ki jih prej ni bilo mogoče ali so bile stroškovno previsoke za izdelavo
  • Vsestranskost materialov: izbirajte med številnimi materiali tehničnega razreda, da izpolnite posebne zahteve glede zmogljivosti

Industrije, ki imajo koristi od tiskanih delov Markforged

Tehnologijo Markforged pa lahko uporabite tudi v drugih panogah, kot so:

  • Hrana in pijača: orodja po meri in varne komponente za predelovalno opremo
  • Farmacevtika: Natančni deli za proizvodnjo in pakiranje zdravil
  • Potrošniško blago: Hitra izdelava prototipov in napeljave po meri za proizvodne linije
  • Avtomobilizem: lahke komponente visoke trdnosti za montažne linije in opremo za testiranje

S 3D-tiskalniki Markforged lahko upravljate, nadzirate in spremljate svoje dele preko ene intuitivne platforme v oblaku Eiger. Ko se tiskanje začne, je potreben minimalen poseg, kar omogoča tiskanje brez nadzora operaterja. Izdelajte kompleksne, lahke dele od robotskih prijemal do varnostnih komponent z uporabo natančnih in zanesljivih strojev.

Vir: https://markforged.com/icp/packaging